Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, va fi judecat la Tribunalul Argeș, urmare a faptului că procurorii anticorupție au finalizat ancheta în dosarul său.

Acuzațiile sunt recente, Georgescu fiind arestat chiar în urmă cu două luni, în urma unui flagrant, în timp ce înapoia 10.000 de euro unui medic, sumă primită anterior „ca avans” din 30.000 de euro solicitați pentru a-i facilita angajarea la spitalul din Mioveni.

După audierile care au urmat flagrantului, Ion Georgescu a fost reținut „pentru 24 de ore, în calitate de suspect”, iar ulterior instanța a încuviințat arestarea preventivă a acestuia.

Ultima dată, instanța a discutat măsura la finele lunii noiembrie, când a respinsca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul GI de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Menţine măsura arestului preventiv dispusă prin încheierea nr. 143/05.10.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 4939/109/2023 faţă inculpatul GI”.

Primarul orașului Mioveni este acuzat de trafic de influență, după ce, potrivit Direcției Naționale Anticorupție, „în toamna anului 2022, (…) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii sumei de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic”.

Restul banilor urmau ca primarul Georgescu să îi primească după ce martorul ar fi fost angajat. Însă, pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, martorul a cerut înapoi cei 10.000 de euro.

În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, inculpatul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii.

În cauză, a fost efectuată o investigație financiară având ca obiect un imobil situat în orașul Mioveni, județul Argeș, ce aparține inculpatului Georgescu Ion, ocazie cu care s-ar fi constatat o disproporție vădită între veniturile declarate ale familiei inculpatului și valoarea de 317.613 euro a imobilului construit.

Având în vedere cele de mai sus, existând suspiciunea că imobilul respectiv ar fi fost edificat și cu sume de bani ce provin din săvârșirea unor activități nelegale, procurorii anticorupție au dispus, asupra imobilului respectiv, măsura asigurătorie a sechestrului în vederea confiscării extinse.

De asemenea, în cauză a mai fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei de 10.000 euro, ridicată în data 04 octombrie 2023 de către organele de urmărire penală, în vederea confiscării speciale”, mai detaliază DNA.

Articolul precedentBugetul României, în comisiile de specialitate; miercuri va fi dezbătut în Parlament
Articolul următorUnire pentru alegeri: USR, PMP și Forța Dreptei au format „polul de dreapta”