Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut ieri seară de procurorii anticorupție, în urma unui flagrant.

Georgescu este acuzat de trafic de influență, respectiv că ar fi solicitat bani pentru a intermedia o angajare la spital.

Potrivit Agepres, primarul Mioveniului ar fi fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia 10.000 de euro unui medic, sumă primită anterior „ca avans” din 30.000 de euro solicitați pentru a-i facilita angajarea la spitalul din Mioveni.

După mai multe ore de audieri, Ion Georgescu a fost reținut „pentru 24 de ore, în calitate de suspect”, a confirmat pentru sursa citată avocata primarului, Ingrid Alexandrescu.

Domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa, (…) l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut.

Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. (…) Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declaraţii, a spus că nu este adevărat, se consideră nevinovat şi că nu se aştepta la o astfel de întâmplare”, a explicat avocata.

În vârstă de 63 de ani, Georgescu a fost viceprimar timp de un mandat, până în 2006, de când conduce Primăria Mioveni. În 2011 și 2013 – a primit diplome pentru „Cel mai bun primar de oraș din țară” acordate de către Revista de Administație Publică Locală din România.

Potrivit propriului CV, Ion Georgescu face parte din PSD din 1998, este vicepreședinte pe Argeș și președinte pe Mioveni. Sau cel puțin era, dat fiind că aseară, PSD Argeș a transmis, printr-un comunicat de presă, că Georgescu nu mai face parte din formațiunea politică:

Întrunit în ședință extraordinară, Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni.

PSD condamnă ferm și se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate și va fi intransigent cu oricine le va încălca”, Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș.

Articolul precedentSocietatea RAJA din Constanța: Apă cu presiune redusă în localitățile Lumina, Corbu și Năvodari
Articolul următorCCR a decis: Bugetarii pot cumula pensia cu salariul