„Inevitabilul” s-a produs și, după mai multe tratative, USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat astăzi că și-au dat „mâna” pentru formarea unui pol de dreapta.

Alianța Dreapta UNITĂ, formată acum, înaintea anului electoral 2024, înseamnă că cele trei partide ar urma să meargă pe liste comune la alegerile europarlamentare. Așa se face că a fost stabilită lista pentru europarlamentare, formată din Primii opt candidați sunt, în ordinea listei: Dan Barna, Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoș, Cristina Prună (USR), Violeta Alexandru (Forța Dreptei), Radu Mihail, Corina Atanasiu (USR).

Iar apoi… mai vedem. Anunțul oficil privind înființarea Alianței Dreapta UNITĂ a fost postat pe pagina de Facebook a liderului USR, Cătălin Drulă.

Acesta explică faptul că Alianța Dreapta Unită „reprezintă angajamentul nostru pentru reconstrucția României și o alternativă onestă la guvernarea coruptă PSD-PNL și la extremismul AUR”.

Sunt și speranțe la orizont pentru cele trei formațiuni, anume că „anul viitor, regimul Iohannis-PNL-PSD va fi istorie”, deoarece „au dus țara într-o criză profundă și vine nota de plată”.

Economia noastră suferă, antreprenorii și investitorii sunt sufocați de taxe de către o guvernare care nu înțelege valorile unei economii libere și puternice. Milioane de români nu se mai ajung cu banii, sub o guvernare căreia nu i-a păsat de creșterile de prețuri.

Au fost interesați doar de cum să atace Justiția, să acapareze instituțiile și să le folosească împotriva opoziției democratice. Cum să își satisfacă baronii și specialii.

Dar orice putere abuzivă are un sfârșit. Noi suntem sfârșitul sistemului infractorilor, al complicităților ascunse, al răului făcut de această coaliție PSD-PNL în ultimii ani.

În 2024, arătăm că se poate și corect. Că se poate și demn. Se poate să muncești și să fii respectat. 2024 este lupta unei generații și vă aștept alături de USR și Alianța Dreapta Unită să construim schimbarea de care România are nevoie”, a anunțat liderul USR Cătălin Drulă.

Și Forța Dreptei a avut promisiuni de făcut, arătând într-un comunicat că Alianța este „un pol politic de dreapta dedicat reconstrucției României”, „alternativa la PNL și PSD care duc România în faliment”.

Suntem la 34 de ani de la Revoluție și în loc să constatăm că suntem mai aproape de idealurile celor care au ieșit în stradă de a avea o democrație autentică, fără nomenclatură, fără privilegii, fără Securitate, dimpotrivă, parcă ne-am întors în timp și PSD-iștii și PNL-iștii și opoziția de operetă inventată de PSD și PNL ne-au adus parcă mai aproape de anii ’89 decât de ceea speram fiecare dintre noi (…).

Astăzi speranța renaște în România. Astăzi orice om care își dorește altceva pentru țara asta, care crede cu adevărat în progres, în inițiativă, în responsabilitate individuală, în capacitatea fiecărui om de a reuși în viață, în capacitatea de a avea în sfârșit în țara asta o conducere care să iubească țara asta și să o ducă în direcția corectă. Astăzi, toți acești oameni au o soluție!”, a explicat Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

În comunicatul cu pricina a fost inclus și mesajul președintelui PMP, Eugen Tomac, potrivit căruia „românii vor avea anul viitor o alternativă credibilă și puternică, o „Dreaptă Unită”, care se va lupta cu toată forța împotriva acestor două structuri politice ce joacă fără reguli și se hrănesc doar din minciună, manipulare și demagogie. Iohannis a trădat electoratul de Dreapta, noi nu, și de aceea le cerem românilor să privească dincolo de aparențe și să vină într-un număr cât mai mare lângă noi, pentru că România trebuie salvată din ghearele celor care vor o țară doar pentru ei, ținută la periferia Europei”.

Articolul precedentPrimarul din Mioveni a fost trimis în judecată, în stare de arest
Articolul următorGrindeanu promite „recuperarea decalajelor de dezvoltare economică dintre regiuni și a întârzierilor din infrastructura mare de transport”