Sursa foto: Parlamentul României- Camera Deputaților

Comisiile parlamentare de specialitate discută astăzi avizarea proiectelor de bugete ale ordonatorilor principali de credite.

Aceasta după ce săptămâna trecută, Guvernul României a adoptat într-o ședință bugetul de stat pe 2024.

Înaintea ședinței de vineri, premierul Marcel Ciolacu a explicat care sunt principalele beneficii, punctând asupra faptului că bugetul este „unul axat pe investiții, de circa 7% din PIB”.

În același timp, premierul PSD și-a exprimat speranța că bugetul va fi votat în Parlament înainte de Crăciun, pentru a „permite, în 2024, să investim sume fără precedent”, dat fiind că „investițiile vor contribui cu jumătate la creșterea economică, iar creșterea investițiilor va fi dublă față de cea a consumului. (…) Țintim o creștere economică de 3,4%, a doua cea mai mare din Uniunea Europeană”.

Iată că astăzi comisiile de specialitate se întâlnesc în ședinţe – una fiind programată începând cu ora 11.00 şi până la ora 15.00, iar între orele 12.00 şi 13.00 au loc loc dezbaterile generale asupra proiectelor de buget în comisiile de buget – finanţe, după care, ulterior, vor fi elaborate rapoartele pe fond.

Tot astăzi, de la ora 16.00, vor avea loc dezbaterile pe ordonatorii de credite în comisiile de buget – finanţe, iar marţi, la ora 18.00, se vor depune rapoartele asupra proiectelor de buget la Birourile permanente.

Şedinţa comună a Parlamentului pentru dezbaterea proiectelor de buget va începe marţi, de la ora 20.00, iar votul final ar urma să fie dat miercuri, potrivit calendarului adoptat în Birourile permanente al celor două Camere.

Articolul precedentDumitru Buzatu a fost trimis în judecată, în stare de arest
Articolul următorPrimarul din Mioveni a fost trimis în judecată, în stare de arest