Foto: Știri din Bucovina

Președintele USR, Dacian Cioloș, acuză guvernanții de „răzbunare politică” la adresa primarilor USR, după ce la alocarea sumei de 1 miliard de lei din fondul de rezervă al Guvernului, niciunuul dintre primarii USR nu au primit vreun ajutor. De altfel, acesta menționează că este a doua situație din acest an când primăriile conduse de USR sunt „sărite” de la împărțirea „tortului”, la fel cum a fost și la ultima rectificare făcută de Florin Cîțu.

„În această seară, la ultima alocare de 1 miliard de lei din fondul de rezervă, singurele primării care nu au primit vreun ajutor de la Guvernul PSD-PNL sunt cele cu primari USR. Pare din nou o răzbunare politică, așa cum s-a întâmplat și la ultima rectificare făcută de fostul premier Cîțu.

Guvernul României este și al locuitorilor acestor municipii, al orașelor și comunelor cu primari USR care contribuie la bugetul de stat. Răzbunarea pe cetățenii care au votat primari USR este cel puțin stupidă din partea oricărei formațiuni politice”, a scris Dacian Cioloș pe ” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>contul său de socalizare. De alfel, acesta se întreabă retoric, „ce semnal vrea să transmită guvernul cetățenilor din aceste patru localități bănățene”,  dacă nu cumva „sunt pedepsiți pentru cum au votat la alegerile locale”.

Potrivit documentului publicat de Ministerul Dezvoltării, 3.057 de unități administrativ teritoriale – 23 de Consilii Județene, 59 de municipii, 205 orașe, și 2.769 de comune – vor primi fonduri în valoare de 1.029.189.000 de lei, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activității acestor autorități.

Cea mai mare alocare o are județul Hunedoara, cu 43.550 de mii de lei, din care 4.000 de mii de lei revin Consiliului Județean, iar cea mai mică a județului Giurgiu, cu 12.920 de mii de lei.

În ceea ce privește suma alocată Consiliilor Județene, cea mai mare este cea a CJ Dolj, de 10.000 de mii (din 39.780 mii de lei cât are întregul județ), în timp ce la CJ Teleorman au fost alocate doar 1.000 mii de lei (din cei 34.600 mii de lei).

Cea mai mică alocare este de 10 mii de lei, într-o comună din județul Mehedinți, iar cea mai mare, în valoare de 7.000 de mii de lei, s-a alocat municipiului Brad (Hunedoara).

În rândul comunelor, cea mai mare alocare a fost de 1.117 mii de lei (județul Gorj), iar cea mai mică la nivelul municipiilor a fost de 195 mii de lei (județul Harghita). În timp ce un municipiu din județul Iași are alocată suma de 220 de mii de lei, un oraș din același județ are alocată 1.000 de mii de lei.

La nivelul municipiului București un singur sector a primit bani din fondul de rezervă, este vorba de Sectorul 4, cu 16.970 de mii de lei.

USR PLUS susține că alocarea banilor din Fondul de Rezervă al Guvernului s-a făcut doar pe criterii politice

Articolul precedentPrimul an din mandatul lui Nicușor Dan, sub lupa ONG-urilor Active Watch și CeRe
Articolul următorFranța schimbă certificatul sanitar de frica Omicron