USR PLUS

17 primari USR PLUS îi cer, în regim de urgență, lui Florin Cîțu să revizuiască hotărârea de guvern prin care a împărțit 1 miliard de lei primăriilor liberale. Mai mult, ei susțin că banii au fost alocați arbitrar și pe criterii politice.

Semnatarii nu s-au ferit să-l compare pe Florin Cîțu cu Liviu Dragnea pentru modul dezastruos în care a împărțit fondurile publice. În textul scrisorii e amintit faptul că Timișoara, Brașov, Sectoarele 1 și 2 din București, Bacău și Alba Iulia au primit 0 lei din banii alocați.

„Prin hotărârea adoptată de dumneavoastră, locuitorii acestor orașe sunt considerați cetățeni de mâna a doua, sunt buni plătitori de taxe, dar nu primesc ajutor când au nevoie”, e precizat în textul scrisorii.

USR susține că românii vor avea de suferit de pe urma deciziilor luate de Cîțu

Mai mult, primarii semnatari îl acuză pe premier că banii au fost alocați colegilor liberali care l-au susținut pentru funcția de președinte în Partidul Național Liberal. Pe lângă aceasta, criza sanitară și energetică cu care se confruntă țara au fost uitate de Cîțu, scopul principal fiind să-i mulțumească pe susținătorii săi din partid.

„Deja alocăm o mare parte din bugete pentru a atenua efectele pandemiei de COVID-19 în școli și spitale. Oamenii vor avea de suferit din cauza creșterii prețurilor la gaz și electricitate, problema energetică este una mondială, iar problemele noastre cu termoficarea trebuie rezolvate rapid”, se arată în textul scrisorii. Scrisoarea deschisă a primarilor USR a fost postată de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, primarii susțin că nu vor putea continua plata salariilor și-l acuză pe Cîțu că ignoră nevoile cetățenilor din motive politicianiste.

Primăriile conduse de PNL și UDMR au ieșit cel mai bine după distribuirea miliardului din Fondul de Rezervă al Guvernului. Altfel spus, primăriile liberale au primit de opt ori mai mult față de PSD, iar din cele 44 de primării USR, doar 5 au primit bani.

Solidaritatea nu are culoare politică. Vă cerem, așadar, în mod public să revizuiți urgent HG 1.088/6 octombrie 2021, pentru ca banii să ajungă în mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevărat de ei.

În finalul scrisorii, semnatarii îi cer prim-ministrului să revizuiască Hotărârea pentru ca banii să ajungă, echitabil, la toate primăriile, deoarece „solidaritatea nu are culoare politică”.

Partidele politice au încasat 38,7 milioane lei de la stat în octombrie

Articolul precedentRomânia primește concentratoare de oxigen din Olanda şi Polonia
Articolul următorSibiul intră în rândul orașelor cu carantină de noapte
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.