Social democratul Radu Oprea îl trece pe sub furcile caudine pe Orban

Propunerea de prim-ministru a PSD este reprezentată de Alexandru Rafila

Așa cum era de așteptat, social democrații nu aveau cum să fie de acord cu numirea lui Ludovic Orban în fruntea Camerei Deputaților, însă nici cu numirea lui Florin Cîțu în funcție de premier al României. Opinia este reiterată chiar de Radu Oprea, cel care afirmă că Orban ar fi fost cel mai incompetent prim-ministru de după Revoluție.

Se reamintește despre demisia lui Orban, dar și de revenirea acestuia

„Ludovic Orban a condus unul dintre cele mai incompetente guverne de după 1989. Acest lucru este demonstrat de cifre. Pe lângă slaba performanță economică, guvernul liberal s-a axat și pe jocuri politice, transformând Palatul Victoria într-un alt sediu al PNL, nu al Executivului. Astfel, toate deciziile legate de pandemie au fost analizate din punct de vedere electoral, nu din punct de vedere al interesului național. Din această cauză, liberalii au forțat alegerile anticipate și, mai apoi, pe cele la termen, în timp ce România avea 10.000 de noi infectări cu Covid-19 / zi. După înfrângerea în alegeri, Ludovic Orban a demisionat din fruntea guvernului lăsând România, în plină criză medicală, cu un guvern interimar. Acum, aflăm că domnul Orban vrea să revină pe scaunul confortabil de la Palatul Victoria”, este de părere Radu Oprea.

Sectorul 5, nu atât de sărac pe cât pare

Radu Oprea este de părere că Ludovic Orban este, prin definiție, un pierzător

„A pierdut lupta cu pandemia, a piedut lupta cu economia, a pierdut și lupta electorală. În cele 12 luni în care Orban a ocupat postul de premier, România s-a prăbușit. Pandemia este doar unul dintre factori, pentru că incompetența a fost, de fapt, factorul principal. La nivel european s-au identificat câteva soluții pentru ca pandemia să fie ținută sub control: testarea masivă, injectarea banilor în economie și măsuri clare pentru a nu dezorienta populația. Guvernul Orban-PNL a făcut exact contrariul. România este pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește măsurile pentru susținerea firmelor și a populației în contextul crizei economice cauzate de combaterea pandemiei de coronavirus. România este singurul stat UE în care se testează mult sub capacitate și, nu în ultimul rând, România este singurul stat UE în care partidul de guvernământ a forțat alegerile, jucându-se cu sănătatea cetățenilor. După toate aceste <realizări> ce să mai caute Ludovic Orban la conducerea Guvernului României?”, mai spune Radu Oprea.

Propunerea de prim-ministru a PSD este reprezentată de Alexandru Rafila.

În plus, în urma negocierilor de astăzi, Ludovic Orban ar fi candidatul pentru Camera Deputaților, în timp ce Florin Cîțu pentru funcția de premier.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentFostul director adjunct al ARR, trimis din nou în judecată de DNA
Articolul următorNicușor Dan cere răgaz Comisiei Europene: „Continuăm să stingem focuri”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.