Alin Iulian Țucmeanu, fost director adjunct al Autorității Rutiere Române (ARR) a fost trimis din nou în judecată de procurorii anticorupție, după ce, condamnat definitiv pentru complicitate la dare de mită și fără a avea dreptul de a deține funcții de conducere, și-a continuat „parcursul” în carieră. Țucmeanu a fost pus sub control judiciar la începutul lunii noiembrie, iar azi procurorii au anunțat că au finalizat rechizitoriul. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție spun că Țucmeanu, în prezent angajat la ARR într-o funcție de execuție (economist gradul II), a comis, în stare de recidivă postcondamnatorie, infracțiunea de neexecutare a sancțiunilor penale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 03 aprilie 2019, prin decizia penală nr. 455/A, judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat pe inculpatul Țucmeanu Alin Iulian, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Deși a luat la cunoștință de dispozițiile deciziei penale mai sus menționate, inculpatul ar fi continuat să exercite funcția de conducere în care fusese numit prin deciziile conducerii Autorității Rutiere Române până la data de 27 octombrie 2020, nefăcând niciun demers în vederea încetării acestei situații juridice și executării pedepsei complementare constând în interzicerea dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, spun procurorii.

Articolul precedentFostul ministru Tudorel Toader s-a simțit lezat de o postare a lui Cătălin Rădulescu „Mitralieră” și îi răspunde acestuia… pe Facebook
Articolul următorSocial democratul Radu Oprea îl trece pe sub furcile caudine pe Orban