Nicușor Dan cere răgaz Comisiei Europene: „Continuăm să stingem focuri”

Primarul vrea să fie judecat pe baza rezultatelor propriului mandat

Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat pe pagina sa de Facebook că ar fi solicitat răgaz Comisiei Europene în desfășurarea procedurilor de infrigement împotriva României. Cele două proceduri la care se referă primarul sunt legate de calitatea aerului, în timp ce a doua este legată de poluarea cu oxizi de azot. Potrivit lui Nicușor Dan, acesta ar fi luat deja la cunoștință problema poluării din București, drept pentru care, fiind la început de mandat, are nevoie de timp pentru a găsi soluțiile optime în acest sens.

„Continuăm să stingem focuri. Am răspuns Comisiei Europene pe două proceduri de infringement împotriva României cu privire la calitatea aerului din București – una legată de problema prafului (PM10), alta legată de poluarea cu oxizi de azot (NO2). În esență, am solicitat un răgaz pentru a fi judecați pe baza rezultatelor acestui mandat, am arătat voința noii administrații municipale de a aborda tranșant problema poluării aerului și am informat despre măsuri concrete, deja luate sau pe care le vom lua, pentru a reduce poluarea”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Planurile de viitor ale lui Nicușor Dan

„Cu privire la măsurile viitoare, am informat Comisia Europeană despre elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului în București, un prim set de măsuri pentru spațiile verzi (finalizarea Registrului Spațiilor Verzi pentru a opri distrugerea lor, stoparea toaletărilor și intervențiile profesioniste asupra arborilor), precum și despre proiectele destinate reducerii și electrificării traficului rutier (metroul de suprafață, parcările de tip park&ride de la intrările în oraș, modernizarea a 48 de kilometri de linie de tramvai, semaforizarea inteligentă a traficului, optimizarea rutelor transportului în comun)”, mai spune Primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentSocial democratul Radu Oprea îl trece pe sub furcile caudine pe Orban
Articolul următorCiolacu e nemulțumit de sumele repartizate primăriilor și îi scrie lui Iohannis o scrisoare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.