Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Alcoolul nu va fi vândut fanilor de pe cele opt stadioane ale Cupei Mondiale din Qatar.

Decizia vine după ce FIFA și-a schimbat politica cu doar două zile înainte de începerea turneului.

Alcoolul urma să fie servit ”în anumite zone din cadrul stadioanelor”, în ciuda faptului că vânzarea este una strict controlată într-o țară musulmană, transmite BBC.

Cu toate acestea, suporterii din zonele învecinate cu stadioanele vor putea, în continuare, să cumpere alcool.

Cupa Mondială începe duminică, când Qatar va juca cu Ecuador

Budweiser este un sponsor major al Fifa. Firma este deținută de producătorul de bere AB InBev și avea drepturi exclusive de a vinde bere la Cupa Mondială.

În urma discuțiilor dintre autoritățile țării gazdă și FIFA, a fost luată decizia de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice în cadrul festivalului fanilor FIFA. Alcoolul va putea fi cumpărat doar în anumite locații licențiate. Cu toate acestea, punctele din care poate fi achiziționată berea vor fi eliminate din perimetrele stadionului din Qatar în pe durata Cupei Mondiale FIFA 2022”, a precizat conducerea, în cadrul unei declarații de presă.

Suporterii pot cumpăra bere fără alcool

Există și o parte bună pentru iubitorii de fotbal și bere. Decizia autorităților nu va avea niciun impact asupra vânzării de Bud Zero, o bere fără alcool.

Această băutură va rămâne disponibilă pe toate stadioanele Cupei Mondiale din Qatar.

Autoritățile din țara gazdă și FIFA vor continua să se asigure că stadioanele și zonele învecinate oferă o experiență plăcută și respectuoasă tuturor fanilor”, mai transmite comunicatul de presă.

Articolul precedentMiliardarii produc de 1 milion de ori mai multă poluare față de oamenii cu venituri medii
Articolul următorTanczos Barna a semnat un acord cu ministrul Protecției Mediului din Ucraina: ”Mediul înconjurător este afectat de acest război”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time