Elon Musk/Pixabay
Elon Musk/Pixabay

Miliardarii distrug mediul de un milion de ori mai mult decât o persoană obișnuită, se arată într-un studiu demarat de organizația Oxfam, care luptă împotriva inegalității.

Studiul, care a fost publicat de jurnaliștii de la IFL Science, a analizat investițiile celor mai bogați 125 de miliardari.

În total, emisiile ajung la un număr uimitor de 393 de milioane de tone de dioxid de carbon (CO2) în fiecare an.

Motivele pentru care miliardarii lumii sunt responsabili pentru poluare

În primul rând, trebui să luăm în considerare faptul că miliardarii dețin, în total, 2.4 trilioane de dolari în 183 de companii, iar aceste companii sunt direct responsabilede producerea de emisii poluante.

Emisiile generate de stilul de viață al miliardarilor – din cauza utilizării frecvente a avioanelor private și a iahturilor – sunt de mii de ori mai mari decât cele ale unei persoane obișnuite, ceea ce este deja complet inacceptabil. Dar dacă ne uităm la emisiile provenite din investițiile lor, atunci emisiile lor de carbon sunt de peste un milion de ori mai mari”, a declarat Nafkote Dabi, responsabil pentru schimbări climatice la Oxfam, într-un comunicat.

Studiul mai arată că investițiile miliardarilor în industrii poluante, cum ar fi combustibilii fosili și cimentul, sunt duble față de media companiilor mai puțin cunoscute

Cei mai bogați oameni din lume dețin cele mai mari și mai puternice corporații din lume, ceea ce le conferă puterea de a influența modul în care acționează aceste companii.

Autorii studiului au atras atenția asupra faptului că este de responsabilitatea guvernelor lumii să intervină și să aplice legea pentru a obliga corporațiile și investitorii să reducă emisiile de carbon.

Este nevoie ca aceste guverne să impună cerințe de raportare mai stricte și noi impozite pe avere și pe investițiile în industriile poluante.

Articolul precedentMinistrul Familiei: ”Copiii trebuie protejați împotriva oricăror abuzuri sau violențe”
Articolul următorAlcoolul este interzis pe durata Cupei Mondiale din Qatar
Jurnalist full-time / Pesimist part-time