Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna
Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că a avut o întâlnire cu ministrul Protecției Mediului și Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strilets.

Potrivit declarațiilor, ambii miniștri au în vedere o colaborare activă, menită să protejeze mediul înconjurător.

Ministrul Mediului din România și ministrul Protecției Mediului și Resurselor Naturale din Ucraina au semnat un acord privind evaluarea de mediu a investițiilor transfrontaliere

Acordul semnat astăzi este un pas extrem de important pentru România, pentru că prin acest acord ne asigurăm că toate investițiile făcute în zonele de graniță, în zona de graniță a Deltei Dunării sau în zonele montane, în zona Carpatică, nu se vor face fără a analiza și impactul asupra mediului înconjurător din România. În același timp pentru Ucraina este un pas foarte mare pentru că prin acest lucru arată și Uniunii Europene și țărilor vecine că nu face investiții fără a lua în calcul impactul acestora asupra vecinilor”, a transmis Tanczos Barna, prin intermediul unui comunicat postet pe contul de Facebook.

Ministrul Mediului din România a anunțat că țara noastră va continua să ofere sprijin Ucrainei, în contextul războiului început de Vladimir Putin.

Tanczos Barna: ”Războiul trebuie să înceteze, trebuie oprită agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”

Ministrul a declarat că, după ce aceste agresiuni vor lua sfârșit, ambele state trebuie să reconstruiască, împreună, mediul înconjurător afectat de acest război.

Cu această ocazie, Tanczos Barna a ținut să mulțumească partenerilor ucraineni pentru efortul depus în negocierea acestui acord de mediu, semnat într-o perioadă dificilă.

Salut angajamentul ferm al Ucrainei exprimat de domnul presedinte Zelenski, prin care a subliniat că reconstrucția se va baza pe principiile europene de transformare verde și digitalizare”, se arată în textul publicat astăzi, 18 noiembrie, pe contul de socializare.

Articolul precedentAlcoolul este interzis pe durata Cupei Mondiale din Qatar
Articolul următorMinistrul Apărării, despre pensiile militarilor: „Nu sunt speciale, ci ocupaționale”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time