Foto: Profimedia Images

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea ca preşedintele rus Vladimir Putin să fie adus în faţa justiţiei internaţionale pentru crimele de război comise în Ucraina. „Putin trebuie să piardă acest război şi să fie tras la răspundere pentru actele sale, aceasta aeste important pentru mine”, a declarat Ursula von der Leyen, potrivit gandul.ro.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost joi la Kiev. Ea a postat pe Twitter că se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski și cu premierul ucrainean, Denis Shmihal.

 Ursula von der Leyen: Fără îndoială că în Ucraina au fost comise crime de război

 Ursula von der Leyen susține că în Ucraina au fost comise fără îndoială crime de război, de la declanşarea ofensivei ruse la sfârşitul lunii februarie. „Fără îndoială că în Ucraina au fost comise crime de război, de la declanşarea ofensivei ruse la sfârşitul lunii februarie, de aceea susţinem strângerea de probe pentru o procedură în faţa Curţii Penale Internaţionale”, a precizat Ursula von der Leyen, care a efectuat o vizită la Kiev.

Vladimir Putin, considerat vinovat de către președintele Comisiei Europene

Potrivit Ursulei von der Leyen, Vladimir Putin ar fi vinovat pentru crimele produse în Ucraina. „Bazele sistemului nostru de drept internaţional cer să urmărim penal astfel de crime şi, în cele din urmă, Putin este responsabil pentru ele”, a adăugat ea.

Ursula von der Leyen crede că este posibil ca şeful statului rus să poată fi adus într-o zi în faţa justiţiei internaţionale, Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis,  în timpul vizitei la Kiev, că Uniunea Europeană va susține Ucraina „atât timp cât va fi nevoie” în faţa Rusiei.

Livrările de energie ale Rusiei către Europa au scăzut semnificativ în acest an, pe fondul sancțiunilor occidentale ample împotriva Rusiei, după invazia Ucrainei de către Moscova pe 24 februarie. Înainte de invazie, Rusia a furnizat aproximativ 40% din gazul UE. Această pondere a scăzut acum la 9%, Moscova tăind livrările către Europa și dând vina pe sancțiunile occidentale pentru scădere.

iRareș Bogdan este convins că „nu există o altă variantă decât o alianță PSD-PNL pentru următorii 6 ani”

Articolul precedentAmendă de 25.000 de lei la un hotel de 3 stele din Capitală, după reclamații primite la ANPC
Articolul următorAlarmant: Medicamentele necesare pentru tratarea unor afecțiuni grave lipsesc din farmacii