Sursa foto: G4media.ro.

Îmbrăcat cu un combinezon de protecție social, Mitropolitul Moldovei a decis să viziteze secțiile de Terapie Intensivă în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Înaltul Ierarh, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, este singurul care a făcut asta până acum.

Mitropolitul Teofan a intrat în saloanele cu pacienții infectați cu COVID-19 și a stat de vorbă, oferind binecuvântare celor în nevoi. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, a precizat că Înaltul Ierarh nu s-a mulțumit doar cu slujba Sfântului Maslu în fața statuii doctorului Alexandru Stlătineanu. El a decis să viziteze și pacienii greu încercați de boală.  „Spitalul de Boli Infecţioase prin personalul său a primit cu bucurie vizita Înaltului Părinte”, a declarat Florin Roșu.  

Singurul Înalt Ierarh ce a stat la capetele pacienților cu COVID-19

Mitropolitul Moldovei a decis să se îmbrace asemenea unui medic și să aducă „alinare sufletească” pacienților din secția de Terapie Intensivă. „Înaltul prelat le-a dat binecuvântare. Rugându-se pentru însănătoşire şi putere“, a mai spus  managerului Spitalului de Boli Infecţioase.

Înaltul Ierarh a transmis, cu ocazia vizitei la spital, mesajul unui credincios ce a fost internat și a scăpat de boală. Actual „vindecător de suflete”, prin vocea Mitropolitului Moldovei, el a afirmat că se va închina în fața „oamenilor îmbrăcați în alb” deoarece i-au salvat viața. „Ne-am dorit această vizită. Ne onorează şi e felul nostru de a spune să privim mai des spre cer. Pentru că de acolo vine speranţa. Năzuinţa şi înţelepciunea medicală“, a precizat medicul Florin Roşu. 

Gestul Mitropolitului Moldovei nu a fost trecut cu vederea de fostul ministrul Marcel Vela. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el a declarat că binele în țara noastră nu a dispărut. El trebuie căutat cu atenție.

„Credința și iubirea nu au părăsit niciodată România. Trebuie doar să nu ne mai judecăm atât de aspru! Să devenim exemple și să căutăm binele. Oriunde s-ar ascunde acesta”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Biserica Ortodoxă Română (BOR) încearcă să convingă credincioșii că imunizarea împotriva COVID-19 e importană. Un preot român stabilit în Bruxelles a susținut, într-un videoclip postat pe Youtube, că a refuza vaccinul e ca și cum ai refuza o vestă antiglonț. Tot mai multe fețe bisericești susțin vaccinarea.

Un preot român, despre vaccinare: „A refuza vaccinul este ca și cum am refuza vesta antiglonț”

Articolul precedentBiroul Executiv al PNL se reuneşte în şedinţă
Articolul următorNoi presiuni pentru introducerea testelor pe bază de salivă în şcoli
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.