Sursa foto: Youtube

Patriciu Vlaicu, preot în Bruxelles, a devenit viral după ce a comparat vaccinul cu o vestă antiglonț. Conferențiar doctor în Drept canonic la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj Napoca, preotul a transmis mai multe mesaje de încurajare privind vaccinarea, singura soluție prin care putem să revenim la normal.

Îndemnul său a fost publicat pe Youtube și vine într-o perioadă unde mai multe voci bisericești se arată ferm împotriva imunizării. Mai mult, preotul condamnă replicile halucinante a unui preot ce susține că vaccinul este echivalent cu moartea.

Patriciu Vlaicu: „S-a înlocuit frica de virus cu frica de vaccin”

Preotul spune, în videoclipul postat, că preoții s-au abținut, în această perioadă, să-și exprime punctul de vedere cu privire la vaccinare. Dar acum, privind la situația dezastruoasă din țara noastră, e de datoria lor să-i întărească „pe credincioși”.

„Dumnezeu a îngăduit medicilor să descopere vaccinul (…)A refuza din principiu vaccinul este ca și cum am refuza să purtăm vesta antiglonț, în locurile unde este pericol să fim răniți, doar pentru că și cu ea putem să suferim și chiar să ni se rupă coastele în cazul în care calibrul glonțului care o lovește este mai mare”, a mai precizat preotul în videoclipul său de pe Youtube.

Biserica Ortodoxă Română și vaccinarea

Mai mult, Patriciu Vlaicu e de părere că refuzul vaccinării e asemănător cu refuzul medicamentul pe front, în timpul războiului. „Am refuza medicamente care ne ameliorează vederea după ce ochii ne-au fost afectați de gaze și astfel am intra, ca nevăzătorii, direct în bătaia tirului inamic”, a mai precizat preotul ortodox.

Patriciu Vlaicu este căsătorit și are trei copii. De asemenea, el este consilier special în cadrul Delegației Patriarhiei Române la Sfântul și Marele Sinod și membru în Comisia internaţională de dialog teologic ortodox-catolic.

Mesajul de încurajare pentru vaccinare din partea preotului vine într-o perioadă unde mai multe voci din Biserica Ortodoxă Română susțin că vaccinarea reprezintă ceva rău. ÎPS Teodosie, chiar dacă a fost amendat pentru declarațiile aberante pe care le-a spus, el continuă să trimită în spațiul public mesaje denaturate. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxă Române a precizat că biserica nu susține un astfel de comportament și îndeamnă credincioșii să aibă grijă de sănătatea lor.

ÎPS Teodosie ignoră CNA-ul și face noi declarații controversate

Articolul precedentLiderii G20 au aprobat taxarea multinaţionalelor cu minimum 15 la sută
Articolul următorCopiii din România, cei mai supuşi riscului de sărăcie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.