Primăria Sectorului 5 a făcut ordine lângă Piața Rahova

Focarul de infecție de pe strada Buzoieni a fost eradicat, strada fiind redată integral traficului auto și pietonal civilizat

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat un nou pas spre normalitate făcut pe raza sectorului pe care îl administrează de mai bine de un an. Concret, focarul de infecție de lângă Piața Rahova a devenit istorie, după ce comerțul ambulant, dar mai ales ilegal, a fost sistat. Mai mult, tarabele improvizate pe care aceștia pe stradă și trotuare au fost dezafectate, iar operatorul de salubritate s-a ocupat de acest aspect, eliberând perimetrul adiacent străzii Buzoieni, pe care l-a și igienizat.

Începând de astăzi am intervenit pe strada Buzoieni, am adus normalitatea pe această stradă la solicitarea și exasperarea cetățenilor din zonă privind deșeurile care rămâneau în urma comercianților ambulanți și necesitățile fiziologice pe care și le făceau pe parcursul zilei. Această stradă va fi redată cu siguranță cetățenilor și circulației pietonale și auto.

a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

Comerț civilizat, dar mai ales responsabil

De altfel, pentru a susține un comerț civilizat, nu la „bordura” dintre trotuar și stradă, edilul a pus la dispoziția vânzătorilor ambulanți tarabe necesare, pentru care însă vor trebui să și plătească taxe, subliniind și necesitatea încheierii de contracte de salubrizare.
„În spatele lor erau munți de gunoaie, iar pe noi «groapa de gunoi» ne costă. Aceste gunoaie trebuie taxate la cei care le produc. Am înțeles natura socială, de aia nu i-am lăsat pe drumuri. Le-am oferit posibilitatea la tarabe normale, achitându-și taxa de salubrizare și taxa de tarabă să își vândă produsele până la 31 decembrie”, a explicat primarul Cristian Popescu Piedone, potrivit unei postări făcute pe contul de socializare.

Totodată, întreaga zonă va fi supravegheată de echipaje ale Poliției Locale Sector 5, astfel că vânzătorii care nu vor respecta măsurile dispuse de autoritatea locală vor fi sancționați contravențional conform prevederilor legale în vigoare.

Primarul Cristian Popescu Piedone: „Dacă primarul dispune rezolvare urgentă… se rezolvă!”

Articolul precedentCertificatul verde la un alt nivel: parlamentari amenințați, dacă îl votează
Articolul următorExplozie la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane au decedat, alte patru se află în stare gravă