Cristian Popescu Piedone (captură video)

Așa cum a promis încă din campania electorală, edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și-a mutat biroul, la propriu, în stradă. Dacă astă vară mergea pe teren, pentru a lua „pulsul”, dar și pentru a vedea „cu proprii ochii” care este stadiul lucrărilor edilitare, de data aceasta, e drept că și vremea a permis, Piedone și-a scos „biroul la aer” și a „speriat puțin birocrația”, așa cum a afirmat într-o postare făcută pe contul său de socializare.

De altfel, Cristian Popescu Piedone este cunoscut în rândul cetățenilor, atât din Sectorul 5, pe care îl administrează de mai bine de un an, cât și pentru cei din sectorul vecin, ca primarul apropiat de oameni și de nevoile acestora.

„Îmi place sa fiu lângă oameni. Și cum noiembrie e drăgălaș cu noi și ne răsfață cu soare cald, mi-am zis că-i mai bine să lucrez afară! Și mă bucur c-am făcut-o! Am întâlnit oameni frumosi, oameni calzi! Și-am aflat o sumedenie de vești bune și mai puțin bune din sector”, a scris Piedone pe Facebook.

Printre problemele, cele mai dificile în prag de iarnă, se numără cea legată de încălzire. Iar în comunitatea sa, încă sunt oameni care se încălzesc cu lemne, și pe care primarul a promis că îi va sprijini cu cele necesare pentru trecerea peste sezonul rece, dar și oameni care se simt îngenunchiați de birocrație, mutați de la un birou la altul, pentru un simplu aviz de racordare la gaze.

„Am cunoscut oameni obosiți și stresați de birocrație! Oameni plimbați de la un ghișeu la altul, de la o instituție la alta… ca să-și poată racorda casele la gaze! Să aibă cldură! E posibil??? Nu! Așa nu! Astăzi li s-au rezolvat problemele! Semn că… ceva e în neregula la noi in Primărie!!!”, a mai scris edilul, subliniind că este inacceptabil să poată rezolva lejer, în curte, probleme cetățenești blocate luni în șir la ghișee.

„Lucrați în folosul cetățeanului”

Totodată, inacceptabil i se pare și faptul că „dacă primarul dispune rezolvare urgentă… se rezolvă! Iar dacă primarul nu știe cazul… nu se rezolvă, tărăgănează! Serios? Stimați funcționari, vă rog să băgați la cap: NU ESTE BINE AȘA!!! VĂ ROG SĂ LUCRAȚI ÎN FOLOSUL CETĂȚEANULUI, NICIDECUM ÎN DEFAVOAREA LUI”, și-a continuat postarea.

Mai mult, primarul a fost critic la adresa unora dintre funcționarii din subordine, cărora le-a repoșat că din cauza neglijenței lor, edilul este cel care își ia „castane și bastoane de la cetățeni”. De altfel, nu a ezitat să îl numească pe directorul Titică, pe care îl consideră principalul răspunzător pentru o serie de situații neplăcute din sector. „Cei care lucrează pe teren, să lucreze BINE! Am dreptate domnule Titică? Păi… măi Titică: Anunțăm că facem, că e gata treaba și… nu e? Păi de ce? De ce lăsăm lucrări neterminate în sector, Titică? Ca să-mi iau castane și bastoane de la cetățeni, Titică? Ești fericit că mă înjură oamenii?  Te rog! Vă rog, făceți-vă treaba! Altfel… acasă, toți! Fără voi… mă ridic, mă scutur, îmi pansez rănile și merg mai departe! Dar nu cedez!”, a mai scris Cristian Popescu Piedone, care a anunțat în același timp că își caută „meseriași, oameni specializați, isteți” pentru a duce la bun sfârșit ceea ce a început în Sectorul 5.

Piedone s-a ținut de promisiune și și-a mutat biroul în stradă. Responsabilii dezastrului din parcurile Sectorului 5 au fost trași la răspundere

Articolul precedentRafila ia în calcul acceptarea portofoliului de la Sănătate
Articolul următorDeținuții din penitenciare aleg vaccinarea anti-Covid. Nu și polițiștii