Piedone s-a ținut de promisiune și și-a mutat biroul în stradă. Responsabilii dezastrului din parcurile Sectorului 5 au fost trași la răspundere

„Fac încă o dată apel la toți cetățenii sectorului, să sesizeze Poliția Locală când sunt martori ai actelor de vandalism sau când văd persoane care depozitează ilegal deșeuri”, a insistat edilul Sectorului 5

Captură video

Așa cum a promis încă din campania electorală, edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a mutat biroul în stradă. În realitate, cu toate că anunțul oficial este făcut abia acum, încă de la preluarea mandatului, primarul și-a desfășurat o bună parte din activitate între oameni și prin cartiere, pentru a observa „la cald” ce se întâmplă în sectorul pe care îl administrează și, poate mai important, dacă cei din subordinea sa își fac treaba pentru care sunt plătiți (nu puțin, după cum a menționat în repetate rânduri Piedone, de altfel).

Firma responsabilă pentru reabilitatea parcurilor și a spațiilor verzi ale Sectorului 5, sub lupa lui Cristian Popescu Piedone

„Administrația publică nu se face stând într-un birou confortabil, ci direct pe stradă, printre locuitorii din sector. La teorie suntem buni cu toții, dar pentru a moderniza un sector care a fost ignorat ani buni trebuie să trecem la practică. Nu este suficient să dau dispoziții, este necesar să fac și ce își doresc cei care m-au ales și ce îmi place cel mai mult: să mă implic total pentru dezvoltarea Sectorului 5, să stau de vorbă cu oamenii și să rezvolvăm problemele pe loc”, a spus edilul, cel care astăzi a luat, din nou, la pas Sectorul 5, acompaniat de reprezentanții firmei Esta Insaat, responsabilă pentru aspectul spațiilor verzi din sector.

Spre dezamăgirea lui Cristian Popescu Piedone, cu toate că firma ar fi trebuit să-și înceapă deja activitatea și chiar să performeze conform contractului, la fața locului s-au găsit spații verzi neîngrijite și mobilier urban deteriorat.

„La capacitatea dumneavoastră, un kilogram de vopsea nu se găsea, să dăm odată pe an, să arate frumos?”, le-a spus Piedone reprezentanților Esta, aflați împreună cu primarul într-un spațiu de joacă pentru copii, vizibil deteriorat în urma vandalizărilor cu repetiție. „Aici pare un loc părăsit”, a mai spus acesta.

Piedone le-a dat, de asemenea, indicații celor responsabili de aspectul parcurilor din Sectorul 5, punctând pe faptul că, în anumite cazuri nu este nevoie decât de bunăvoință. „Nu tăiem nicio creangă verde. Toaletăm ce e uscat, înlăturăm pericolul”.

Cristian Popescu Piedone le-a cerut cetățenilor să sesizeze poliția locală dacă observă acte de vandalism

„Fac încă o dată apel la toți cetățenii sectorului, să sesizeze Poliția Locală când sunt martori ai actelor de vandalism sau când văd persoane care depozitează ilegal deșeuri. Am nevoie de ajutorul vostru în acest sens, pentru că lucrurile bune le putem face doar împreună și pentru că îmi doresc ca realizările care se fac să se păstreze și să ne putem bucura cu toții de ele”, a mai scris edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pe Facebook.

Școala nu e ghenă de gunoi! Focar de infecție lângă o școală din Ferentari, înlăturat de echipa lui Piedone

Articolul precedentNicușor Dan a reușit, „scrâșnind din dinți”, să se înțeleagă cu consilierii USR PLUS. Bugetul Capitalei va fi votat
Articolul următorPonta susține că a apărat România de criză în 2012, așa cum a apărat Duckadam poarta de minge în 1986