Nicușor Dan a reușit, „scrâșnind din dinți”, să se înțeleagă cu consilierii USR PLUS. Bugetul Capitalei va fi votat

Nicușor Dan: „Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții”

Foto: Facebook Nicușor Dan

Meciul dintre edilul Capitalei, Nicușor Dan, și consilierii USR PLUS, cei care au refuzat să voteze, într-o primă instanță, bugetul destinat Bucureștiului, pare să se fi încheiat în cursul serii trecute, în urma negocierilor dintre cele două părți. Din declarații spicuim că ambele tabere par să fi ajuns la o înțelegere, ambele „lăsând de la ele”, într-un final. Anunțul a fost făcut de șeful consilierilor USR PLUS, Cosmin-Victor Smighelschi, pe pagina sa de Facebook. „În urma discuțiilor de aseară cu primarul general și partenerii de coalitie, copreședinții USR PLUS București vor propune Biroului Municipal USR PLUS București aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget, în baza următoarelor argumente:

  1. Varianta de buget rezultată în urma ultimelor discuții este mai aproape de realitate: cu 1 miliard mai aproape de realitate;
  2. Este nevoie de un buget aprobat cât mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la Bugetul de Stat;
  3. Aprobarea acestui buget, în această formă, este doar depășirea unui punct mort. Însă de a doua zi, primarul general și partidele care formează majoritatea în Consiliul General trebuie să identifice soluții și să urmeze un plan de măsuri concrete de echilibrare în mod real a bugetului. Mai clar: trebuie să identifice surse de venituri reale sau să ajusteze cheltuielile prioritizând ceea ce este esențial pentru bucureșteni și pentru dezvoltarea orașului.

USR PLUS susține eliminarea risipei în cadrul companiilor municipale, declară Smighelschi

Ghinea, despre Nicușor Dan: „Mesia din debara”

Astfel, șeful consilierilor generali ai Capitalei a dat asigurări că USR PLUS are intenția de a lucra împreună cu primarul, în continuare, „inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare. Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile. Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții”.

Nicușor Dan le-a mulțumit consilierilor generali USR PLUS pentru înțelegere

La rândul său, Primarul General al Capitalei, Nicuor Dan a susținut că discuțiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. „Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea. Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare. Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile. Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a scris edilul, pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentSe întâmplă și în America: republicanul John Cox își face campanie electorală „pe spinarea” unui urs
Articolul următorPiedone s-a ținut de promisiune și și-a mutat biroul în stradă. Responsabilii dezastrului din parcurile Sectorului 5 au fost trași la răspundere
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.