UPDATE: Școala nu e ghenă de gunoi! Focar de infecție lângă o școală din Ferentari, înlăturat de echipa lui Piedone

După înlăturarea mizeriei ce se afla în jurul școlii, autoritățile Sectorului 5 au dispus amenzi de peste jumătate de milion de lei celor responsabili pentru acest dezastru

Captură video

UPDATE: Primarul Cristian Popescu Piedone a anunțat că după ecologizarea, de marți, din jurul Școlii Gimnaziale Nr. 2 a reușit să se ocupe și de reamenajarea parcării din fața unității de învățământ ce fusese transformată într-o veritabilă ghenă de gunoi, din nepăsare, dar mai ales din lipsa bunului simț.  Totodată au fost montate borduri, pentru întregirea parcării, iar curtea școlii va fi umbrită de mai mulți tei plantați în timpul acestei acțiuni.

„Am reușit să rezolvăm această situație ignorată de ani buni în doar câteva ore, prin implicare totală! Vreau ca toți directorii instituțiilor de învățământ să știe că sunt la dispoziția lor pentru a soluționa orice problemă legată de școli, pentru că elevii și educația lor reprezintă o prioritate pentru mine!”, a declarat edilul Sectorului 5.

Asfaltul proaspăt din parcarea Școlii Gimnaziale Nr 2 (foto Cristian Popescu Piedone)

Un focar de infecție situat la intrarea în Școala Nr. 2, din cartierul Ferentari al Sectorului 5 a fost înlăturat la dispoziția primarului Cristian Popescu Piedone, după un control de rutină în care s-a constatat prezența infecției în imediata apropiere a unei școli. În urma investigațiilor făcute personal de edil, s-a constatat că o parte dintre deșeuri aparțineau unui supermarket, în timp ce restul erau aruncate de populație.

O tonă de gunoi strânsă doar din jurul porții școlii gimnaziale

„Pe unde vin părinții? Prin gunoaie?”, a întrebat Cristian Popescu Piedone. De alffel, nu este prima dată când edilul se interesează de sănătatea mediului sau de cea a copiilor, în opinia acestuia, cele două fiind strâns conectate între ele.

Împreună cu polițiștii locali, inspectorii de mediu, șefii direcției de spații verzi și lucrători ai serviciului de salubritate, Cristian Popescu Piedone a dispus constatarea și amendarea tuturor celor responsabili de situația inacceptabilă.

Cu toate astea, poliția locală nu a fost prezentă de la început la fața locului, ceea ce i-a stârnit nemulțumirea primarului. „Alo, Poliția Locală? Dormiți? Trebuie să vin eu să văd ce-i aici? Mâine copiii încep școala!”, a adăugat acesta, constatând că gunoiul depozitat ilegal se află de jur-împrejurul școlii.

Ce n-a rezolvat Florea, rezolvă Piedone

Directorul Școlii Gimnaziale Nr. 2, din Sectorul 5 i-a mărturisit edilului că situația nu este una nouă deloc. „Asta e zona, blocul…”, a declarat cadrul didactic, menționând că ar fi făcut nenumărate sesizări în trecut, însă nimeni, din vechea administrație, nu ar fi ascultat-o.

„Este o prioritate pentru mine asigurarea unui climat optim, în care elevii să învețe și să se dezvolte. Tocmai de aceea îi asigur pe toți directorii unităților de învățământ din sector de tot sprijinul de care au nevoie și pe care, în calitate de Primar, îl pot oferi. Totodată, voi avea toleranță zero față de cei care pun în pericol sănătatea elevilor, prin depozitarea ilegală a deșeurilor în jurul unităților de învățământ și am dispus sancționarea acestora fără milă, cu amenzi maxime. Copiii noștri merită tot ce este mai bun și mă voi folosi de toate instrumentele pe care le am la îndemână, pentru a le oferi acestora cele mai bune condiții de învățare și dezvoltare”, a declarat edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pe Facebook.

În urma acțiunii, s-au aplicat amenzi de peste jumătate de milion de lei tuturor celor care au făcut situația focarului de infecție posibil.

În plus, inspectorii Primăriei Sectorului 5 au primit ordin să verifice situația din jurul tuturor școlilor din Sectorul 5 și să rezolve potențialele nereguli.

Amendă de 30.000 de lei si mașina confiscată pentru depozitare ilegală de deșeuri în sectorul 5

Articolul precedentPAUR vrea interzicerea discriminării medicale
Articolul următorCocoș, trimis în judecată pentru spălare de bani
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.