Flagrant Politia Locala sector 5
Flagrant Politia Locala sector 5

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone nu stă la discuții cu cei care nu respectă legislația în vigoare pentru depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public. Astfel, marți, 4 mai, în urma unei autosesizări a Poliției Locale Sector 5, a fost depistată o autoutilitară care transporta deșeuri provenite din construcții pe strada Ion Băiulescu, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Potrivit administrației locale, în urma verificărilor efectuate de Poliția Locală alături de comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul comisariatului București, s-a constatat că persoana ce transporta aceste deșeuri nu deținea documentele necesare pentru o astfel de operațiune. Mai mult, acesta a fost amendat suma de 30.000 lei conform legislației în vigoare pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public. De asemenea, i-a fost adus la cunoștință faptul că autovehiculul implicat în transportul ilegal de deșeuri va fi confiscat.

Acest gen de acțiuni, la nivelul Sectorului 5, au fost demarate la jumătatea lunii februarie, când de altfel au și fost puse în aplicare de echipajele mixte formate din Poliția Locală și comisarii Gărzii Naționale de Mediu. De altfel,  aceștia vor continua acțiunile de depistare și sancționare a celor care aruncă deșeuri ilegal pe spațiul public.

Piedone anunță noi acțiuni de verificare

Mai mult, astfel de acțiuni se vor intensifica în perioada următoare, căci doar așa va putea fi păstrată curățenia pe raza acestui sector. „Aceste persoane care aruncă în mod repetat deșeuri pe domeniul public trebuie să înțeleagă că acest comportament nu mai este tolerat pe raza Sectorului 5. Am aplicat deja amenzi și vom face acest lucru în continuare, până când oamenii vor învăța să fie civilizați. Mai mult, autovehiculele din care aruncă gunoiul vor fi confiscate. Am mai spus-o și o repet: Sectorul 5 nu este sat fără câini! Nu ne putem bate joc de mediu și nu tolerăm acest comportament al unor persoane care pur și simplu nu vor să înțeleagă că acțiunile lor afectează sănătatea celor din jur”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Primarul Cristian Popescu Piedone urmează dispozițiile de la „Mediu”

Articolul precedentBugetul Sectorului 5, aprobat cu votul USR PLUS
Articolul următorSenatorul Rafila crede că numărul cazurilor pozitive Covid va crește după weekendul de Paște