Ponta susține că a apărat România de criză în 2012, așa cum a apărat Duckadam poarta de minge în 1986

Victor Ponta a fost dat afară din politică anul trecut, odată cu alegerile parlamentare. Cu toate astea, potrivit acestuia, ziua în care acesta a fost ales premier ar avea cam tot atâta însemnătate pentru România cât a avut victoria extraordinară a echipei Steaua, în 1986

Colaj Victor Ponta / Helmuth Duckadam

În urma cu fix 35 ani, istoria sportului românesc era marcată de o perfomanță extraordinară: Steaua câștiga Cupa Campionilor Europeni. 26 de ani mai târziu, în aceeași zi de 7 mai, Parlamentul vota guvernul USL, iar Victor Ponta devenea premierul țării. Până în 2015 când își dădea demisia, în urma tragediei de la Colectiv, evident. Comparația pare, în mod cert, una deplasată, între cele două evenimente existând o singură coincidență: data de 7 mai. Cu toate astea, potrivit fostului premier, Victor Ponta, coincidența nu este deloc o coincidență, data fiind aleasă special, întrucât atât el, cât și camaradul său din USL, Crin Antonescu, erau suporteri asumați și declarați ai echipei.

Victor Ponta, acest Helmut Duckadam al politicii românești

„7 mai, ziua care a schimbat istoria”, spune Victor Ponta, pe contul său de socializare. Cu alte cuvinte, fostul lider al PSD, totodată fost premier care a plecat „cu coada între vine” de la guvernare, susține că prezența sa pe scena politică se ridică la nivelul perfomanței echipei Steaua București, cea care în 1986 câștiga campionatul. Tot în opinia lui Ponta, data de 7 mai 2012, cea aleasă special, ar fi reprezentat începutul ieșirii țării din criză. Observați asemănările? Eu, recunosc că nu.

Se întâmplă și în America: republicanul John Cox își face campanie electorală „pe spinarea” unui urs

„7 Mai 1986 – o echipa din Romania este Campioana Europei ! 7 Mai 2012 – Parlamentul voteaza Guvernul USL – care a scos Romania din Criza ! PS – pentru toti apropiatii nostri nu este un secret ca am stabilit ziua de 7 Mai pentru votul din Parlament tocmai pentru ca si Crin Antonescu si eu eram suporteri infocati Steaua!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Dat afară pe „ușa din dos” din politică, la ultimele alegeri parlamentare, fostul camarad al lui Tăriceanu o mai deschide din când în când, bagă capul, comentează și fuge

Din câte se poate observa, fostul lider Pro România pare să trăiască din amintiri. Și cum este dovedit faptul că, în timp, pentru a te ajuta ca să treci mai repede peste necazuri, creierul uman are capacitatea de a altera amintirile, Victor Ponta își amintește o perioadă de glorie inexistentă. Ba mai mult, alegerile parlamentare de anul trecut aveau să-l dea afară „pe ușa din dos” pe acesta, cu tot cu pseudo-PSD-ul inventat de Victor Viorel, imediat după ce social democrații lui Dragnea nu l-au mai vrut în fruntea lor.

Articolul precedentPiedone s-a ținut de promisiune și și-a mutat biroul în stradă. Responsabilii dezastrului din parcurile Sectorului 5 au fost trași la răspundere
Articolul următorFerentari, București: ”Am donat măști și dezinfectant pentru copiii care au început școala”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.