Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Deținuții din penitenciare sunt vaccinați în proporție mai mare decât polițiștii care lucrează în închisorile din România.

În momentul de față, statistica referitoare la vaccinarea anti coronavirus demonstrează că 78% dintre deținuți s-au imunizat. În același timp, doar 62% dintre angajați au ales vaccinul.

Procentul polițiștilor imunizați care lucrează în penitenciare este de 62%

Pentru a crește rata de vaccinare, în toate penitenciarele au fost derulate campanii de informare. Este vorba despre distribuirea de materiale informaționale, emisiuni radio-tv prin studiourile interne ale locurilor de deținere, precizează comunicatul de presă.

Deşi decizia cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 aparţine, în ultimă instanţă, fiecărei persoane în parte, nu trebuie ignorat faptul că o astfel de rezoluţie personală prezintă impact colectiv. Vaccinarea contribuie atât la reducerea riscului de îmbolnăvire, cât şi la diminuarea riscului de a dezvolta o formă severă de boală”, arată ANP în comunicatul referitor la rata de vaccinare atinsă.

Potrivit ANP, în prezent sunt 22.879 de persoane private de libertate în România

De asemenea, ANP a precizat că și-a intensificat acțiunile de informare cu privire la beneficiile vaccinării, prezentând inclusiv mărturii ale deținuților vaccinați.

Comunicatul mai arată că, în contextul epidemiologic actual, dată fiind creşterea, la nivel naţional, a numărului de cazuri COVID-19 raportate în valul 4 al pandemiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a intensificat – în considerarea atributului managerial al coordonării/îndrumării unităţilor subordonate – seria activităţilor preventive, axate pe reiterarea necesităţii protejării stării de sănătate a personalului şi a persoanelor custodiate, cu accent pe importanţa vaccinării împotriva COVID-19.

Persoanele vaccinate aflate în detenție au relatat experienţa proprie post infectarea cu coronavirus. În plus, deținuții au ținut să sublinieze beneficiile vaccinării.

La nivelul tuturor unităţilor din sistemul poliţiei penitenciare, au fost accelerate demersurile de informare cu privire la beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, complementar campaniilor de informare întreprinse anterior. Acțiune a implicat distribuirea de materiale informaţionale și emisiuni radio-tv prin studiourile interne ale locurilor de deţinere. Seriile de informări/discuţii/dezbateri derulate au inclus nu doar diseminarea informaţiilor corecte referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19. Au existat și testimoniale ale persoanelor vaccinate din mediul de detenţie. Persoanele au relatat experienţa proprie post-inoculare şi au subliniat beneficiile vaccinării”, a detaliat ANP.

Articolul precedentPrimarul Cristian Popescu Piedone: „Dacă primarul dispune rezolvare urgentă… se rezolvă!”
Articolul următorCîțu, testele non-invazive și certificatele verzi
Jurnalist full-time / Pesimist part-time