Sursa: Facebook

Liderul PMP Eugen Tomac pare că are întrebări, nu și răspunsuri.

Dacă tot are calitatea de europarlamentar român, Tomac a avut ieri o intervenție în plenul Parlamentului European, pentru a cere explicații privind aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

În fața sa, vicepreședintele Comisiei Europene, care însă, după cum singur recunoaște Tomac, nu i-a răspuns concret la ceea ce îl măcina, ci doar a făcut promisiuni.

Într-o postare pe Facebook, liderul PMP arată că a lăsat tot de-o parte și l-a întrebat direct pe vicepreședintele Margaritis Schinas „de ce comisia nu a acționat în judecată Consiliul pentru blocarea dreptului României și Bulgariei de a accede în spațiul Schengen”. „Blocare” care s-a produs însă acum aproape un an, ca urmare a votului dat de Austria.

Comisia are îndatorirea de a asigura respectarea Tratatelor Uniunii Europene, iar acestea sunt călcate în picioare de 12 ani în care țara noastră este ținută pe nedrept în fața unei porți închise.

Domnul Schinas nu a răspuns la întrebare, însă a promis, sub formă de angajament, că, în curând, Consiliul va lua o decizie pozitivă în ceea ce privește intrarea României și Bulgariei în Schengen.

Promisiuni am tot auzit, deocamdată singura speranță reală este procesul pe care l-am deschis la CJUE și care am încredere că va face dreptate pentru români”, scrie Tomac pe Facebook.

Din ce detalia același Tomac cu câteva luni în urmă, în februarie a chemat în judecată Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru a anula „blocajul generat de Austria împotriva României privind accesul nostru în spațiul Schengen”.

Articolul precedentCiolacu: „Vizita la Kiev, două obiective clare – promovarea drepturilor românilor din Ucraina și semnarea unor acorduri bilaterale importante”
Articolul următorEuropol: „La butoanele MAI, respectiv IGPR, există personaje care au impresia că le știu pe toate”