Alegerile anticipate, văzute prin ochii liberalilor

PSD și AUR au avut de câștigat în urma declinului PNL

Florin Cîțu / Foto: Iulia KELT

Alegerile anticipate, un scenariu din ce în ce mai plauzibil, în condițiile în care Dacian Cioloș pare să aibă șanse minime de a forma un nou guvern, sub tutela sa. Cu toate că a întocmit deja o listă a componenței eventualului nou guvern, majoritatea partidelor parlamentare au declarat că nu au de gând să îi dea acestuia votul de încredere, în Parlament. În consecință, alegerile anticipate par să ne bată la ușă mai repede decât ne-am putea aștepta.

Ce vor face liberalii dacă alegerile anticipate vor deveni realitate?

Din punctul de vedere al majorității analiștilor politici, marii pierzători ai crizei politice actuale sunt liberalii, cei conduși, spre marele lor ghinion, de megalomanul Florin Cîțu, autorul rupturii dintre PNL și USR. În lipsa lui Florin Cîțu, coaliția ar fi mers, cel mai probabil, mai departe, privând România de haosul în care se află în acest moment. Însă cum realitatea este cu totul alta, liberalii se văd acum puși în situația de a se gândi la alegerile anticipate, mult dorite de cei din PSD și AUR.

Potrivit surselor, PNL și-ar fi stabilit, la rându-i, o strategie în eventualitatea alegerilor anticipate. O listă a celor care ar urma să candideze ar fi fost, de asemenea, întocmită. Conform acelorași surse, pe aceasta ar fi europarlamentari, însă și președinți de consilii județene. Cu alte cuvinte, toți liberalii pe care deja îi cunoaștem de atâția ani.

În altă ordine de idei, PNL-ului i se reproșează că ar fi pus România pe pauză de dragul luptelor interne din partid, astfel că popularitatea partidului a luat-o la vale într-un ritm record, amețitor. De menționat că sondaje arată faptul că PSD și AUR au urcat vertiginos în topul preferințelor românilor, AUR având șanse reale de a deveni al treilea partid pe lista câștigătorilor.

Citește și: Năsui: „PNDL 3 este programul de cumpărare a loialității primarilor prin contracte la firme de partid din bani publici”

Articolul precedentGabriela Firea: „Pas important azi la Senat pentru plafonarea prețurilor la electricitate și gaze ”
Articolul următorNicolae Bitea, acuzat de DNA de dare de mită, a demisionat
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.