Năsui: „PNDL 3 este programul de cumpărare a loialității primarilor prin contracte la firme de partid din bani publici”

„PNDL 3 este cel mai mare program de furt din istoria României până acum”, a continuat fostul ministru al Economiei

Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României

Fostul ministru USR al Economiei, Claudiu Năsui, reiterează ceea ce s-a spus deja, în repetate rânduri, în spațiul public, mai ales atunci când vorbim despre declarațiile politice ale partidului pe care îl reprezintă. „Contractele cu statul din PNDL 3 au început în forță. Am avut curiozitatea să mă uit la firmele care au început să primească contracte pentru faimosul PNDL 3. PNDL 3 este programul de cumpărare a loialității primarilor prin contracte la firme de partid din bani publici. Este programul care va continua să sărăcească România și motivul pentru care am plecat din guvern”, a scris, într-o primă instanță, Claudiu Năsui pe Facebook. Reamintim că unul dintre principalele motive pentru care USR s-a retras de la guvernare este chiar insistența lui Florin Cîțu de a pune în aplicare PNDL 3 (Anghe Saligny), considerat de aceștia unul dintre cele mai mari furturi din istoria României post-decembriste.

Claudiu Năsui: „Ce credeți că e acolo? Datorită colegului de la Banii Noștri, am depistat deja nu mai puțin de 267 de contracte pentru consultanță pentru PNDL 3”

Fostul ministru a amintit că PNL alege să folosească aceleași rețete de partid care au servit în interes propriu, electoral și nu numai, de ani de zile. „Toate contractele sunt fără licitație prin atribuire directă. Toate de la vechi firme de partid abonate la contracte cu statul. Vedeți aici câte contracte au aceste firme din totalul de până acum din PNDL 3 și câte au în total cu statul. Atenție, toate fără licitație”, a mai spus acesta, adăugând că jumătate din toată suma care s-a luat până acum pentru „consultanță” pe PNDL 3 este luată de 10 firme.

„Să ne uităm mai atent la ele. Una dintre ele a obținut peste 1.000 de contracte cu statul. Ați citit bine, peste o mie de contracte cu statul. Altele apar cu puțini sau chiar zero angajați. Zero angajați, dar cu mare succes în afacerile cu statul. Nu vă mai reamintesc de firma din județul Maramureș, deținută de membrii unui partid, care au obținut imediat contracte de la primari acelui partid”, a mai scris Claudiu Năsui.

Acesta este de părere că PNDL 3 este cel mai mare program de furt din istoria României până acum. „E efectiv mai mare decât ultimele două PNDL-uri la un loc. A fost denumit „Anghel Saligny” ca o tactică de marketing politic pentru a albi puțin imaginea PNDL-ului. Din păcate, nu va face decât să i-o mânjească pe cea a lui Anghel Saligny. Aceste contracte nu sunt decât începutul. Toate vor fi plătite din banii noștri. Bani pe care statul îi ia din munca noastră. Avem cele mai mari taxe pe munca pe salarii mici din Europa. Gonim românii din România și de pe piața muncii printr-o taxare aberantă”, a continuat el.

Năsui a lansat, de asemenea, un apel către toți cei care vor să susțină inițiativa USR „Zero Taxe pe Salariul Minim” și i-a rugat pe susținători să-și adauge la fotografia de profil (Facebook) următoarea ramă: detalii aici.

Citește și: Dragnea, neimpresionat de moțiunea inițiată de PSD: „Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea?”

Articolul precedentOctavian Jurma, mesaj către Florin Cîțu: „Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit”
Articolul următorRaed Arafat: „Oamenii au fost păcăliți”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.