Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat e de părere că majoritatea românilor au fost mințiți cu informații false privind vaccinarea împotriva COVID-19. El a mai precizat că astfel de informații s-au răspândit rapid în societatea românească, motiv pentru care suntem pe ultimele locuri în UE privind vaccinarea anti-covid.

De asemenea, Arafat acuză oamenii ce vin la televiziuni și răspândesc mesaje împotriva vaccinării. „Unii chiar au ajuns să nege existența pandemiei, deși este recunoscută de o lume întreagă”, a mai precizat Raed Arafat, relatează Digi24. Mai mult, șeful DSU a vorbit și despre declarația din zilele trecute, când a spus că acestor persoane trebuie să le fie tăiat microfonul. El a precizat că nu e vorba despre dreptul la libera exprimare, ci s-a ajuns la dezinformare și manipulare.

Arafat: „Libera exprimare este garantată”

Secretarul de stat e de părere că televiziunile nu ar trebui să promoveze opiniile unor oameni care nu au nicio bază științifică  privind coronavirus. Pe lângă asta, informațiile denaturate și false, într-o perioadă unde țara se confruntă cu peste 300 de decese pe zi, nu ajută societatea românească.

„În final, acest microfon le este oferit de cineva care le spune „vă rugăm, spuneți” și această situație deja a avut un impact major în România și acest impact este ce vedem acum”, a explicat Raed Arafat. Cu toate acestea, șeful DSU e de părere că în aceste momente, cea mai bună decizie e „să ne gândim în liniște, să stăm să ne gândim pentru noi” și să nu mai luăm act de minciunile și dezinformările ce circulă la televiziuni. „Oamenii „au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem. Au reușit unii să păcălească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vaccineze”, a spus Arafat.

Secretarul de stat în MAI mai susține că vaccinul nu face rău, din contră. „Deja majoritatea familiilor au oameni decedați, au oameni care au sechele de la COVID, au oameni care sunt în spitale acum. Marea majoritate sunt persoane nevaccinate. Să se gândească: oare au fost păcăliți? Este momentul să se gândească că nimeni nu le vrea răul când îi sfătuim să se vaccineze ca să se protejeze”, a conchis Arafat.  

Arafat, despre certificatul verde. „Nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”

Articolul precedentNăsui: „PNDL 3 este programul de cumpărare a loialității primarilor prin contracte la firme de partid din bani publici”
Articolul următorGabriela Firea: „Pas important azi la Senat pentru plafonarea prețurilor la electricitate și gaze ”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.