Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea crede că proiectul social-democraților cu privire la plafonarea prețurilor la electricitate și gaze va fi votat în Senat. Conform proiectului PSD, prețurile vor fi plafonate șase luni pentru ca IMM-urile și consumatorii casnici să le poată suporta.

„Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh. În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh”, a mai scris Gabriela Firea pe Facebook.

Firea: „Varianta PSD, net superioară propunerilor PNL

Fostul primar al Capitalei a mai precizat că soluțiile propuse de social-democrați produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor.

„De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei. Proiectul PSD implică o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare”, a explicat fostul primar.

Mai mult, Gabriela Firea a dat asigurări că după intrarea în vigoare a legii, contractele se vor restructura pentru a nu se depăși prețul maximal, cel plafonat.

„​Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni de situația iminentă a dublării sau triplării facturilor cu utilitățile – electricitate și gaz. Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an pentru fiecare gospodărie de salariați din România”, se mai arată în mesaj. În finalul mesajului postat pe site-ul de socializare, Gabriela Firea cere parlamentarilor din toate partidele să susțiă propunerile social-democraților pentru a evita „explozii sociale în această iarnă”.

​ Peste 175 de mii de semnături s-au strâns în cadrul campaniei de susținere a proiectului depus de PSD privind plafonarea prețurilor la gaze și electricitate. Conform comunicatului de presă al PSD, în doar două săptămâni s-au strâns semnăturile.

Sute de mii de români au semnat petiția PSD privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze

Articolul precedentRaed Arafat: „Oamenii au fost păcăliți”
Articolul următorAlegerile anticipate, văzute prin ochii liberalilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.