Peste 175 de mii de semnături s-au strâns în cadrul campaniei de susținere a proiectului depus de PSD privind plafonarea prețurilor la gaze și electricitate. Conform comunicatului de presă al PSD, în doar două săptămâni s-au strâns semnăturile.

„Peste 175.000 de români au semnat până acum în cadrul campaniei iniţiate de PSD de susţinere a proiectului de lege depus în Parlament privind plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze. Numărul mare de oameni din toate zonele ţării care s-au alăturat acestei campanii, în numai două săptămâni, arată gradul uriaş de suport public al măsurilor iniţiate de PSD”, se arată în comunicat.

Creșterea prețurilor la energie și gaze, o problemă serioasă

De asemenea, social-democrații susțin că acesta este „un semnal clar pentru parlamentari” la dezbaterile de luni, din Senat. Proiectul depus de PSD prevede plafonarea pentru jumătate de an a prețurilor la energie și gaze. Mai mult, social-democrații precizează că proiectul depus va ajuta românii să treacă peste o iarnă grea.

„În cazul electricităţii, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preţ al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condiţiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populaţie, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh. În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, faţă de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluţiile PSD produc o scădere a preţului final faţă de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei şi 79% în cazul gazelor”, se mai precizează în comunicatul PSD.

Totodată, PSD a amintit că prin noile facturi, fiecare gospodărie va fi nevoită să plătească un cost suplimentar de aproape 1.200 de euro, într-o țară unde aproape 40 % din populație suferă de sărăcie.

„Cerem parlamentarilor responsabili de la celelalte partide să susţină mâine soluţiile PSD care vor evita producerea unei adevărate explozii sociale în această iarnă, menţinând facturile populaţiei la un nivel suportabil”, au mai precizat social-democraţii.

Conform ultimelor date ale Institutului Național de Statistică ( INS), în ultimul an, prețurile la energie au crescut cu 25%, iar gazele naturale cu 21%. De asemenea, inflația a urcat la 6,3% în luna septembrie, o creștere de 1% față de luna anterioară.

Comisa Europeană a luat măsuri cu privire la criza prețurilor la energie și gaze

Articolul precedentColegiul Medicilor: Medicii care spun neadevăruri la TV vor fi sancționați și suspendaţi
Articolul următorDacian Cioloș: „Mergem până la capăt”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.