Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Colegiul Medicilor din România a precizat, în cursul zilei de azi, că medicii care spun neadevăruri la TV vor fi suspendaţi.

Anunțul a fost făcut de prof. dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România: ”Avem spitalele pline, nu mai putem face faţă cazurilor noi”

Daniel Coriu a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că medicii din România se află într-o situaţie dramatică, tot haosul din sistemul medical fiind datorat nevaccinării, dar și lipsei de încredere pe care românii o au în cadrele medicale.

De asemenea, Coriu a declarat că ţara noastră este un exemplu negativ la nivel internaţional prin comparaţie cu ţările unde rata de vaccinare este peste 80%, precizând că spitalele sunt pline, iar cadrele medicale nu mai pot face faţă cazurilor noi.

”Avem un număr foarte mare de decese evitabile. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriaşă. Suntem obosiţi, suntem copleşiţi. Tratăm pacienţi în corturi, în containere. Ce avem de făcut? În primul rând să oprim transmiterea infecţiei. Probabil, închiderea completă a activităţilor, pe modelul lockdown-ului care a fost anul trecut şi cu respectarea strictă a normelor sanitare. Şi bineînţeles, vaccinare, vaccinare, vaccinare”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, în cadrul emisiunii News Magazine, la Antena 3.

Dr. Daniel Coriu: ”Am ajuns în această situaţie şi din cauza unor colegi medici, care au transmis public mesaje greşit”

Preşedintele Colegiului Medicilor a adăugat că s-a ajuns ajuns în această situaţie şi din cauza unor medici care au transmis public mesaje greşit.

Coriu solicită existența unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către medicii care propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spațiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate științific, false și care periclitează sănătatea publică.

”Sănătatea și medicina trebuie să se bazeze pe știință, pe medicina bazată pe dovezi, pe studii clinice”

Într-o postare publicată pe contul de Facebook al Colegiului Medicilor din România, Prof. Dr. Daniel Coriu a scris că a auzit în spațiul public teorii de genul “Pandemia nu există”, “Este o banală răceală”, “Prin vaccin ne cipează”, “Vaccinul ne omoară”. 

Președintele Colegiului Medicilor a arătat că toate acestea au clasat România pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2.

”Mor și se îmbolnăvesc colegi medici, mor pacienți și avem foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul populației, sistemul medical este la limită din cauza acestei pandemii, iar din păcate mulți își fundamentează decizia în privința sănătății lor pe informații care nu au bază științifică. Noi, ca și reprezentanți ai corpului medical, trebuie să fim un exemplu în privința conduitei legată de sănătatea publică!”, a conclus Dr. Daniel Coriu.

Articolul precedentAlexandru Rafila:„ În fiecare săptămână dispare o comună”
Articolul următorSute de mii de români au semnat petiția PSD privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze
Jurnalist full-time / Pesimist part-time