Alexandru Rafila (captură video)

Cele 2.000 de decese care sunt săptămânal din cauza valului patru al pandemiei îl îngrijorează pe Alexandru Rafila. El a precizat că în acest ritm, în fiecare săptămână dispare o comună din România.

Conform Grupului de Comunicare Strategică ( GCS), în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 11.546 de noi cazuri noi de COVID, după efectuarea a 41.223 de teste. De asemenea, aproape 300 de oameni infectați cu noul coronavirus au murit, iar la terapie intensivă sunt internați 1.750 de pacienți, dintre care 37 sunt copii.

Rafila a atras atenția asupra numărului mare de decese înregistrat în ultima săptămână. „Mă afectează foarte tare cele 2.000 de decese care sunt săptămânal. Dacă o să avem 23 de săptămâni cu 15 mii de cazuri, va fi o problemă pentru că sistemul medical va fi afectat, iar pacienții nu au unde să meargă, a spus profesorul Alexandru Rafila, relatează Antena3.

România, pe primul loc în lume privind decesele provocate de COVID-19

De asemenea, reprezentantul României la OMS a vorbit și despre criza medicamentelor cu care se confruntă țara. „Nu există nicio explicație de ce Cseke Attila (n.r ministrul interimar al Sănătăţii) nu aprobă medicamentele. Medicii de familia nu pot să prescrie pentru că nu există în farmacii, sunt doar în cele cu circuit închis din spitale. Lucrurile acestea trebuiau pregătite de multă vreme. În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor COVID”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Doctorul Rafila, vicepreședintele Camerei Deputaților, l-a criticat pe Raed Arafat pentru decizia prin care a suspendat internările pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgențe. El a susținut, în acea perioadă, că o astfel de decizie duce la duce la amânarea unor proceduri care, la rândul lor, pot conduce la agravarea unor probleme de sănătate.

 „Înțeleg că domnul Arafat consideră, corect, urgență pandemia. Dar eu cred că e o urgență la fel de mare și asigurarea serviciilor de sănătate pentru alte patologii”, a mai precizat Alexandru Rafila.

România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese de COVID raportat la populație. Această situație este una dramatică, iar sistemul medical este la pământ.

Rafila: ”Persoanele nevaccinate sunt foarte predispuse să contracteze virusul”

Articolul precedentArhiepiscopia Tomisului: ”Puteți trimite pomelnice și prin PayPal”
Articolul următorColegiul Medicilor: Medicii care spun neadevăruri la TV vor fi sancționați și suspendaţi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.