Foto: impact.ro
Foto: impact.ro

În cursul zilei de sâmbătă, 16 octombrie, Arhiepiscopia Tomisului și-a anunțat credincioșii că, de acum înainte, pot trimite pomelnice și prin intermediul platformei electronice de plăți PayPal.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook aparținând Arhiepiscopiei. Aici, credincioșii sunt înștiințați că sunt acceptați și banii electronici, online.

În cadrul donației puteți include câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe, în secțiunea “Add Note” – au precizat reprezentanții bisericii.

De asemenea, reprezentanții au indicat și link-ul de donație prin PayPal, enoriașii fiind întâmpinați cu un citat din Pildele lui Solomon, Capitolul 18.

Donațiile către Arhiepiscopia Tomisului încep cu ”modesta” sumă de 5 euro

Donează către Arhiepiscopia Tomisului. Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. Frate ajutat de frate – cetate întărită. (Pilde 18:19) ”, se precizează pe pagina de Paypal.

Credincioșii pot dona 5 euro, 10 euro sau 50 de euro, dar pot alege orice sumă.

”Vrea să-și cumpere alt Mercedes? Donați la spitale, să nu mai stați în condiții infecte”

Postarea a strâns atât reacții pozitive, cât și multiple ironii referitoare la faptul că România este stat laic, iar Biserica este scutită de taxe și impozite.

Doamne ajută?! La ce, oameni buni și proști? Să își alimenteze ăștia conturile, merțanele, afacerile, cu banii voștri? Donați la spitale să nu mai stați în condiții infecte și să fiți tratați corespunzător, dar da … mai bine trimitem bani la episcopie că te vede Dumnezeu și te face bine. Dumnezeu te face bine și dacă dai la episcopie și dacă nu dai”, se precizează într-un comentariu venit ca reacție la postarea Arhiepiscopiei.

Articolul precedent„Miliardul” Uniunii Europene și stadiul SMID-urilor din județele României
Articolul următorAlexandru Rafila:„ În fiecare săptămână dispare o comună”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time