Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Profesorul Alexandru Rafila a precizat că, ținând cont de numărul foarte mare de infectări, în perioada viitoare, foarte multe persoane care au refuzat vaccinul sunt predispuse să contracteze virusul SARS-CoV-2.

Mai mult, profesorul a adăugat că tulpina care circulă în prezent se transmite de trei ori mai repede decât varianta iniţială a virusului, potrivit News.ro.

”Țările care au acoperire mare vaccinală nu au internări în spitale”

Comform declarațiilor făcute în cadrul unei emisiuni la B1 TV, Rafila a explicat că toate cifrele pe care le avem la îndemână provin de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar: ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică.

Alexandru Rafila: ”Este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala”

De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare.

În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala. E foarte greu să nu contractezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare. Aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare – nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a afirmat Alexandru Rafila, duminică seară.

De asemenea, conform profesorului, România nu a beneficiat de o campanie de informare activă în ceea ce privește vaccinarea. Alexandru Rafila a declarat că, în cursul verii trecute, autoritățile ar fi trebuit să se implice mai mult pentru a-i convinge pe cei care nu erau decişi cu privire la vaccinare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.400 de cazuri noi, din 43.586 de teste (23,8%). În acest interval au decedat 211 persoane. Numărul pacienților de la ATI a ajuns la 1.603, dintre care 31 sunt minori.

Articolul precedentCîțu, chemat la „Ora prim-ministrului”, în Camera Deputaților
Articolul următorPapa Francisc și liderii religioși fac apel la acțiuni în privința schimbărilor climatice
Jurnalist full-time / Pesimist part-time