Sursa foto: Romania Tv

Octavian Jurma e de părere că mii de români nu se vor putea bucura de bani mai mulți în buzunar deoarece „vor simți gheara morții sfârtecând plămânii și trupul lor lăsându-i cu sechele pe viață”.

În postarea sa pe pagina de Facebook, epidemiologul a transmis un mesaj dur și a precizat că țara noastră este singura din lume ce-și ucide cetățenii pentru bani. „Familii întregi ucise într-o săptămâna…De ce? Pentru ce? Ce beneficii economice justifică risipă această inumană de viață? De ce suntem singură țară din lume care își ucide cetățenii pentru bani?”, se întreabă epidemiologul. El a mai explicat că nu se poate vorbi de o creștere economică atunci când sistemul de sănătate publică este abandonat de către Guvern.

 „Ei ne-au cerut votul că să guverneze în numele nostru spre binele nostru și vreau să știu unde e binele românilor care mor acum în cadența de metronom, câte unul la fiecare 4 minute. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit. Fiecare vorba aruncată în vânt este o viață aruncată în vânt. Fiecare zi amânată sunt 400 de vieți curmate”, a mai scris cunosctul epidemiolog.

Octavian Jurma: „Criza umanitară va deveni criza economică”

Mai mult, Jurma e de părere că situația critică în care se află România din cauza valului patru al pandemiei va avea efecte devastatoare asupra economiei.

„Până în decembrie se va alege praful de creșterea asta economică, pentru că nu poți avea creștere economică cănd îţi distrugi sistemul de sănătate publica pentru asta.(…) Incredibil cata minte au cei care ne conduc cu entuziasm spre prăpastie”, a scris epidemiologul Octavian Jurma.

Premierul demis Florin Cîțu a precizat că „lucrurile arată bine” și că urmează ca economia să fie stabilizată. Altfel spus, președintele PNL a precizat că anul viitor, salariul minim pe economie va crește cu 11 %. De altfel, el a mai susținut că se vor lua măsuri pentru amânarea plăților facturilor pentru a reduce „povara asupra cetățenilor”.

România a înregistrat cea mai mare rată din lume a deceselor de coronavirus înregistrate în decurs de o săptămână raportat la un milion de locuitori.

Organizația Mondială a Sănătății vine în România

Articolul precedentAna Birchall ia la „bani mărunți” Cabinetul Cioloș: „Poate chiar asta e tot ce au mai bun prin USR!”
Articolul următorNăsui: „PNDL 3 este programul de cumpărare a loialității primarilor prin contracte la firme de partid din bani publici”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.