Sursa foto: Pressalert

 După autosuspendarea din Partidul Național Liberal ( PNL), Nicolae Bitea a demisionat din funcția de director general al Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT). El a precizat că a luat această decizie din motive personale. Săptămâna trecută, DNA l-a învinuit pentru dare de mită.

Altfel spus, anchetatorii au arătat că în octombrie, când a avut lot supunerea la vot a moțiunii de cenzură anti-Cîțu, Bitea și Cosmin Șandru au încercat să mituiască un deputat din Parlamentul României pentru a nu vota moțiunea de cenzură.

„Pentru a beneficia de această ‘favoare’, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, din data de 5 octombrie, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată”, a informat DNA în acea perioadă, relatează Agerpres.

Nicolae Bitea s-a retras de la STPT din „motive personale”

Conform unui comunicat remis luni, Nicolae Bitea a precizat că a preluat STPT cu restanțe salariale pe mai multe luni, iar condițiile de muncă erau sub orice critică.

„În aceste condiţii, pe parcursul celor mai bine de trei ani în care am activat ca director general al instituţiei, m-am preocupat de achitarea salariilor la timp, mărirea acestora şi de crearea condiţiilor de muncă cel puţin decente în toate sectoarele, dar în special la nivelul personalului muncitor, unde am găsit condiţii aproape inumane de muncă”, a precizat Bitea. Conform bilanțului pe care l-a prezentat arată clar că a susținut proiectele care au adus un plus societății de transport la nivel intern și extern.

Primarul Timișoarei a cerut demisiile celor doi politicieni urmăriți de DNA pentru mită. Dominic Fritz a scris cu câteva zile în urmă că astfel de fenomene de corupție sunt cunoscute și este „este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică din cauza acțiunilor în care sunt implicați cei doi membri ai PNL”.

Conform fostului director general STPT, până la sfârșitul acestui an trebuie achitate peste 15 milioane de lei către ANAF. Nicolae Bitea este urmărit de DNA pentru dare de mită unui deputat din Parlamentul României.

Dominic Fritz: „Este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică”

Articolul precedentAlegerile anticipate, văzute prin ochii liberalilor
Articolul următorAdrian Năstase nu crede în „criza energiei”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.