Dominic Fritz, primarul Timișoarei, sursa foto: Mediafax

Dominic Fritz, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a cerut demisiile celor doi politicieni urmăriți de DNA pentru mită. Mai mult, primarul Timișoarei a făcut apel la Alin Nica, președintele Partidului Național Liberal ( PNL) cu privire la funcțiile pe care cei doi politicieni le ofereau contra voturilor împotriva moțiunii de cenzură.

„Îi cer lui Alin Nica să spună public dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi, in condițiile în care a cerut personal și public menținerea dlui Bitea în funcția de director al STPT, iar soția dlui Șandru este consiliera personală a domniei sale”, a scris Fritz pe Facebook.

Edilul de la Timișoara a precizat că astfel de fenomene de corupție politică funcționează de ani de zile în toate administrațiile din țară. Mai mult, el susține că „este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică din cauza acțiunilor în care sunt implicați cei doi membri ai PNL”.

Funcții în instituții pentru absentarea de la votul moțiunii de cenzură

Chiar dacă Cosmin Șandru s-a autosuspendat din funcție, Fritz e de părere că e nevoie de o asumare politică și o delimitare clară față de astfel de practici ce atrag asupra orașului pe care îl conduce o reputație nedorită.  Totodată, primarul Timișoarei a luat legătura cu Consiliul de Administrație STPT pentru a afla dacă au fost sau nu tranzacționate posturi în societatea de transport timișoreană.

„Nici primarul și nici consiliul de administrație nu au dreptul, potrivit legilor României, să demită un director de companie publică locală pentru activități care nu au legătură cu compania. De aceea este necesară o verificare în cadrul STPT pentru a afla dacă, în această companie publică locală, s-au oferit poziții contra altor beneficii politice”, a conchis Dominic Fritz, în postarea sa pe Facebook.

Deputatul PNL Cosmin Șandru și Nicolae Bitea, directorul general al Societății de Transport Timișoara sunt acuzați de dare de mită de către Direcția Națională Anticorupție ( DNA). Anchetatorii susțin că cei doi i-au promis unui deputat numirea apropiaților săi în posturi cheie de conducere a unor instituții publice dacă nu vor vota moțiunea de cenzură anti-Cîțu. Parlamentarii AUR au depus o plângere penală împotriva lui Cosmin Șandru pentru propunerea făcută deputatului Ciprian Titi Stoica. Pe lângă aceasta, partidul AUR a depus și o înregistrare audio.

Un deputat PNL este urmărit penal de DNA pentru dare de mită

Articolul precedentIohannis, contact cu o persoană pozitivă Covid. Testul său a ieșit bine, dar și-a amânat o vizită
Articolul următorCioloş: „Cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.