Sursa foto: Expres de Banat.ro

În comunicatul transmis de Direcția Națională Anticorupție, deputatul Partidului Național Liberal Cosmin Șandru și Florin Bitea, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara sunt urmăriți penal pentru dare de mită.

Deputatul PNL ar fi încercat să promită unui parlamentar numirea unor apropiați în posturi importante de conducere dacă nu vor vota moțiunea anti-Cîțu. Altfel spus, parlamentarul în cauza trebuia să absenteze la ședința comună din Parlament în care urma să fie supusă la vot moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

George Simion, deputat AUR, a postat pe contul său de Youtube o înregistrare prin care liberalii ar fi încercat să ofere mai multe avantaje parlamentarilor AUR pentru a nu vota moțiunea.

„Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi”, a declarat la vremea respectivă George Simion, relatează dcnews.ro.

Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea sunt urmăriți penal pentru dare de mită

Procurorii DNA susțin că pe 1 octombrie, cei doi inculpați i-ar fi promis unui deputat din Parlamentul României numirea în posturi de conducere a unor instituții publice a unor apropiați. Parlamentarul ar fi trebuit să absenteze de la votul moțiunii de cenzură împotriva lui Cîțu. „Pentru a beneficia de această ‘favoare’, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, din data de 5 octombrie, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată”, se precizează în comunicatul DNA.

Cosmin Șandru este cel mai tânăr deputat din delegația de parlamentari liberali timișoreni, fiind de profesie inginer constructor. Primul loc de muncă a fost în cadrul Aquatim, iar ulterior și-a deschis propria afacere. Din 2007, Șandru este membru PNL Timiș, iar din 2017 conduce TNL Timiș, fiind vicepreședinte la nivel național. Totodată, Cosmin Șandru a absolvit un mater în construcții hidrotehnice.

USR este așteptat să-și prezinte scuzele față de PNL

Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă propune radierea a 100 de partide
Articolul următorPremierul desemnat nu a ratat tăierea panglicii unui spital, despre care chiar colega sa de partid afirmă că a fost uitat de guvern
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.