Sursa foto: Antena 3

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus, joi, într-o conferință de presă că partidul condus de Cioloș trebuie să-și recunoască vina pentru demiterea guvernului. Totodată, fostul premier a mărturisit că PNL are o decizie care spune că nu poate fi la guvernare cu partidul care a votat moțiunea de cenzură.

„Să nu trecem foarte ușor peste modul în care am ajuns astăzi aici. Aud foarte mult în spațiul public cuvântul „responsabilitate” aruncat foarte ușor de la cei care au votat sau au susținut moțiunea alături de AUR și PSD, de la cei care acum o lună de zile au luat ministrul Sănătății, l-au scos din Guvern și au lăsat România fără ministru într-o perioadă dificilă”, a precizat Cîțu, relatează Antena3.

De asemenea, Cîțu e conștient că e nevoie de refacerea coaliției, dar singura soluție e în jurul partidului pe care îl conduce. Mai mult, premierul demis consideră că USR nu este „responsabil”. „Dacă vrem să trecem peste acest moment, trebuie să recunoască o greșeală și putem să mergem mai departe”, a mai precizat președintele PNL.

Un nou proiect de lege ce privește angajații din sănătate care nu s-au vaccinat va fi trimis de guvernul interimar în Parlament

Cîțua vorbit și despre un proiect de lege privind persoanele angajate în sistemul de sănătate care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Conform legii, angajații vor fi nevoiți să se teste pe banii lor. Proiectul de lege a fost semnat de Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode și va fi depus în Parlament. Mai mult, în aceeași situație se află și angajații IGSU și IGAv.

„Dacă nu am fi avut moțiunea de cenzură săptămâna trecută am fi avut acest proiect de lege aprobat în ședința de guvern și apoi transmis Parlametului în procedură de urgență”, a conchis Florin Cîțu.

Reamintim că premierul desemnat Dacian Cioloș a discutat, la sediul Partidului Național Liberal, cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian. Negocierile s-au încheiat fără a exsta o înțelegere în vederea formării unei majorități parlamentare. Liderul USR are la dispoziție, conform Constituției, 10 zile pentru a se prezenta în faţa Parlamentului să ceară votul de încredere asupra programului şi Guvernului propus.

Întâlnirea dintre Cioloș și liderii PNL și UDMR, fără rezultat

Articolul precedentTrăim o criză a medicilor, continuată cu criza din cimitir: morții de Covid se îngroapă cu excavatorul
Articolul următorAutoritatea Electorală Permanentă propune radierea a 100 de partide
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.