Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis rămâne în țară în acest weekend, în condițiile în care avea de făcut o vizită de câteva zile în Letonia.

Motivul, absolut „lumesc”: Iohannis a intrat în contact în cadrul unei alte întâlniri cu Egils Levits, președintele Republicii Letonia, iar acesta ulterior a fost testat pozitiv Covid.

Potrivit informațiilor oficiale, președintele Iohannis a fost testat astăzi, iar testul a ieșit negativ. Însă, dată fiind situația omologului său, pe care trebuia să îl viziteze, programul de sfârșit de săptămână i-a fost anulat.

Conform Digi24, Klaus Iohannis urma să petreacă doar două zile în Republica Letonia, în perioada 15 – 16 octombrie. Dar nu a fost să fie.

Sursa citată arată că Iohannis a intrat în contact cu președintele Levitis chiar ieri, în Suedia, unde a avut loc un Forum dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, cei doi urmând a se vedea și în cadrul unei întâlniri oficiale în Republica Letonia.

Aseară însă, preşedintele Egils Levits a fost testat cu un test rapid antigen imediat după ce a revenit din Suedia și a ieşit pozitiv. Ulterior, infecția cu SARS-CoV-2 a fost confirmată și de testul PCR, așa că toate întâlnirile acestuia au fost amânate. Aparent, preşedintele leton l-ar fi sunat personal pe Iohannis pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita.

Articolul precedentVasile Dîncu ( PSD), despre votul electronic: „O opţiune frumoasă, un vis”
Articolul următorDominic Fritz: „Este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică”