Sursa foto: Radio Chișinău

Compania condusă de Mark Zuckerberg e în căutarea a 10.000 de programatori din Uniunea Europeană pentru dezvoltarea conceptului metaverse. Facebook a anunțat că se caută specialiști din Polonia, Olanda, Irlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, relatează CNBC.

Termenul „Metaverse” reprezintă un concept a unei viitoare transformări a internetului. Altfel spus, utilizatorii vor avea posibilitatea de a interacționa virtual virtual într-un univers care le va reda partajat experiențele. Cuvântul este alcătuit din prefixul „meta”, ce semnifică „dincolo” și rădăcina „vers”, care provie de la univers. Încă din septembrie, gigantul Facebook a investit 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea realității augmentate, Facebook Reality Labs.

Facebook angajează 10.000 de specialiști

Într-un comunicat transmis, oficialii Facebook susțin că Europa este foarte importantă și are un număr mare de specialiști în IT.

„Această investiţie în noi locuri de muncă reprezintă un vot de încredere în puterea industriei europene şi în potenţialul talentelor programatorilor proveniţi din uniune. Europa este extrem de importantă pentru Facebook”, se arată în comunicat.

Mai mult decât atât, Facebook are în plan să folosească ochelarii inteligenți în viitorul apropiat. Reprezentanții companiei susțin că „devin la fel de utili în viaţa de zi cu zi ca şi smartphone-urile”. Dispozitivele vor avea nevoie de un software AI performant care să poată citi lumea din jurul utilizatorului. „Noua generaţie AI va trebui să înveţe din videoclipurile care prezintă lumea din perspectiva persoanei întâi”, a declarat un oficial al Facebook. Gigantul social media realizează o cască VR în Ocusul Quest 2 și are planuri de tranziție de la realitatea virtuală la cea augmentată.

De la debutul pandemiei, Facebook permite unui număr mare de angajați să lucreze exclusiv de la distanță. Astfel, aproape 60.000 de angajați au fost informați că sunt eligibili pentru a lucra de la distanță, chiar și celor care sunt la începutul carieri în companie.La începutul anului, un utilizator al unui forum de hacking a publicat datele personale a sute de milioane de utilizatori Facebook. Expunerea datelor ar putea să fie o problemă în ceea ce privește securitatea precară a rețelei de socializare.

Compania deținută de Mark Zuckerberg e în căutarea a 10.000 de angajați din mai multe țări din Uniunea Europeană pentru dezvoltarea conceptului metaverse.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg are Signal

Articolul precedentAdrian Năstase nu crede în „criza energiei”
Articolul următorCiolacu boicotează Guvernul propus: ”O ciornă de Guvern cu șanse zero”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.