Consilierii locali ai Sectorului 6 din Capitală au votat alocarea de fonduri pentru Programul „Școală după Școală”, care se va derula din septembrie, odată cu începerea noului an școlar.

Potrivit hotărârii, este vorba despre 26 de unități de învățământ din București, care au depus dosar în acest sens la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, iar alte două școli vor beneficia de semiinternat, potrivit solicitărilor.

Conform hotărârii, suma totală alocată de la bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului București în acest sens este de 25.841.000 lei: „Pentru plata personalului implicat în cadrul activităților programului am calculat impactul bugetar estimat pentru anul școlar 2023-2024 prin raportare la costul mediu/unitate finanțat anul acesta la care am adăugat o majorare de 25% reprezentând creșterile salariale din sistemul de învățământ în baza ultimelor reglementări. În baza discuțiilor cu unitățile de învățământ am adăugat și un buget de 600.000 lei pentru plata personalului de sprijin (ex: personal de curățenie)”.

Votul pe proiect a fost o ocazie pentru primarul Ciprian Ciucu de a pune o poză cu copiii din sector, într-o postare pe pagina de Facebook a primăriei pe care o conduce. Din ce se arată în postare, proiectul de hotărâre a avut votul unanim al consilierilor aleși în Sectorul 6.

Programul va putea fi prelungit până la ora 18.00 la cererea părinților, care vor suporta diferența de cost stabilită împreună directorii școlilor. Solicitările se vor face în scris către consiliile de administrație ale unităților de învățământ.

Administrația #CiprianCiucu a reușit să finalizeze al doilea after-school construit de la zero, de data aceasta la Școala Gimnazială Sfântul Andrei, intrată în Programul „Școală după Școală”, acolo unde copiii își vor continua activitatea după ore, chiar din toamnă.

ALTE ȘCOLI CARE SUNT ÎN PROGRAMUL „ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ”: Școala 59; Școala 142; Școala 153; Școala 161; Școala 163; Școala 167; Școala 168; Școala 169; Școala 197; Școala 206; Școala 279; Școala 311; Școala Sfinții Constantin și Elena; Școala „Adrian Păunescu”; Școala „Ion Dumitriu”; Școala Orizont; Școala „Calinic de la Cernica”; Școala „Regele Mihai I”; Liceul „Eugen Lovinescu”; Liceul „Marin Preda”; Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”; Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”; Colegiul Tehnic „Gheorghe Airinei”; Liceul Tehnologic „Antim Ivireanu”; Liceul „Mircea Eliade”.
În plus, școlile 156 și 309 beneficiază de semiinternat
”, se detaliază pe Facebook.

Articolul precedentAmenzi și dosar penal după protestele AUR din fața Ministerului Sănătății
Articolul următorCaracatițele afaceriștilor din Mureș, „încrengături” de interese, de la monopolul ilegal al salubrizării la tunuri imobiliare pe banii statului