Mai multe persoane trebuie să scoată din buzunar sume de bani pentru a achita contravaloarea amenzilor aplicate de jandarmi în urma atitudinii și comportamentului avut în timpul protestelor derulate ieri în fața Ministerului Sănătății.

La „strigarea” AUR, câteva sute de persoane s-au strâns în fața ministerului, scandând împotriva „vaccinării obligatorii”, însă protestele nu au fost lipsite de incidente.

Ieri, un bărbat, cunoscut ca „stegarul dac”, s-a urcat pe faţada Ministerului Sănătăţii, iar jandarmii prezenţi la faţa locului au încercat prin dialog să-l dea jos în siguranţă. De asemenea, un jurnalist a fost lovit de un bărbat în timpul protestului, agresorul fiind extras de jandarmi din mulţime şi dus la o secţie de Poliţie.

Mai mult decât atât, reprezentanţi ai AUR au îndemnat participanţii la protest să blocheze accesul în Ministerul Sănătăţii, încercând ulterior să pătrundă în interiorul clădirii, însă au fost împiedicaţi de jandarmi.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, ca urmare a nerespectării prevederilor legale şi a evenimentelor petrecute pe timpul desfăşurării protestului, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.700 de lei.

Cinci dintre acestea au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, iar una – în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, a fost întocmit un act de sesizare cu privire la săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, în conformitate cu prevederile art. 193 Cod penal, referitor la bărbatul suspectat a fi lovit un reprezentat mass-media.

Articolul precedentCiolacu, despre ultimele proteste AUR: „Este o ipocrizie cinică, aș spune dezgustătoare, să minți și să sperii oamenii doar pentru a câștiga voturi”
Articolul următorAproape 26 de milioane de lei, suma alocată în Sectorul 6 pentru Programul „Școală după Școală”