Sursa: Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a făcut astăzi declarații vizavi de protestele inițiate ieri de aur în fața Ministerului Sănătății, când membri, parlamentari şi simpatizanţi ai acestui partid și-au arătat nemulțumirile faţă de proiectul Strategiei Naționale de Vaccinare.

Protestatarii au susținut că prin proiectul de lege „se încearcă introducerea vaccinării obligatorii” și au cerut demisia ministrului Alexandru Rafila, dar și retragerea din dezbatere publică a Strategiei Naţionale de Vaccinare, însă atât acesta, cât și Ciolacu asigură că ceea ce încearcă să inducă AUR este incorect.

Înaintea ședinței de Guvern de astăzi, Ciolacu a calificat demersul AUR ca fiind de o „ipocrizie cinică, aș spune dezgustătoare”:

Cred că este o ipocrizie cinică, aș spune dezgustătoare, să minți și să sperii oamenii doar pentru a câștiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie. Înțeleg perfect reținerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia COVID. Însă aici vorbim despre niște vaccinuri pe care le facem noi toți, părinții noștri, bunicii noștri de zeci de ani în România.

Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave. Strategia Națională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătății este despre informare corectă și obligația statului român ca toți românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflați în grupurile vulnerabile. Atât și nimic mai mult. Repet, ca să se înțeleagă foarte clar: nimeni nu va fi vaccinat forțat.

Îi mulțumesc domnului ministru Rafila pentru că a ieșit să explice, să detalieze tot acest Program Național de Vaccinare. Și îl încurajez să iasă în continuare”.

Aseară, într-o conferință de presă, și ministrul Sănătății a criticat modul în care se pune problema pe tema vaccinării, mai precis pe Strategia Naţională de Vaccinare, pusă în dezbatere publică la începutul acestei luni, subliniind la rândul său că vaccinarea nu va fi niciodată obligatorie:

În faţa ministerului se desfăşoară o acţiune de informare incorectă, neadevărată care are ca scop scăderea conştientizării populaţiei în ceea ce priveşte utilitatea vaccinări. (…)

Avem misiunea să protejăm sănătatea copiilor, a tinerilor generaţii şi se pare că cei din faţa ministerului luptă cu abnegaţie ca să împiedice ca România să aibă copii sănătoşi.

Îmi pare rău, nu-mi place să intru în dezbateri de natură politică sau politicianistă. De data aceasta, cred că a fost depăşit un prag care este cel al bunei credinţe. Văd acolo foarte multe cruci afişate în faţă.

Nu există niciun fel de bună credinţă în faţa Ministerului Sănătăţii, există doar manipulare, minciună, confuzie şi iresponsabilitate în ceea ce priveşte sănătatea copiilor acestei ţări”.

Articolul precedentA șaptea săptămână a Comandamentului Estival pe litoralul Mării Negre, amenzi de 589.600 de lei
Articolul următorAmenzi și dosar penal după protestele AUR din fața Ministerului Sănătății