Activitatea Comandamentului Sezon Estival pe litoralul Mării Negre a continuat și în perioada 07 – 15 august, sute de unități de alimentație fiind verificate de inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor.

Verificările s-au lăsat cu amenzi de peste 580.000 de lei, pentru neconformitățile descoperite fiind totodată confiscate și alimente. Totodată, potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, câteva unități s-au ales cu lacătul pe ușă.

În total, precizează ANSVSA, au fost verificate 302 unități localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

Deficienţele constatate au ținut de comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare sau lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 60 de unități, cu amenzi în valoare de 589.600 de lei. De asemenea, au fost emise 3 ordonanțe de interzicere a activității și 4 ordonanțe de suspendare a activității.

Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 222 de kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată)”, arată ANSVSA.

Articolul precedentPatru bărbați, reținuți în urma unui conflict la Costinești
Articolul următorCiolacu, despre ultimele proteste AUR: „Este o ipocrizie cinică, aș spune dezgustătoare, să minți și să sperii oamenii doar pentru a câștiga voturi”