Asfaltare Bosanci
Asfaltare Bosanci. Sursa foto: glasulsucevei.ro

 Demers inedit al locuitorilor unei comune din județul Suceava, care au decis să asfalteze un drum județean prin eforturi proprii. Astfel, locuitorii comunei Bosanci au decis să realizeze lucrările de asfaltare a drumului județean DJ 208A, Suceava-Liteni-Dolhasca, după ce planul de modernizare a fost blocat în urma anulării vechiului contract. După ce contractul a fost anulat, este necesară organizarea unei noi licitații care probabil va avea loc cel mai devreme în cursul lunii septembrie, potrivit monitorulsv.ro.

 Miercuri după amiază, o porțiune de asfalt de la intrarea în localitatea Bosanci dinspre Ipotești a fost turnată cu ajutorul utilajelor din localitate

Localnicii intenționează să asfalteze și o a doua porțiune de drum. Primarul Neculai Miron a declarat că nu este implicat în demersul localnicilor, afirmând că este vorba despre o inițiativă cetățenească. Potrivit primarului, demersuil nu este unul legal, dar  reprezintă un strigăt de disperare al gospodarilor și agenților economici din Bosanci. Înainte de demersul localnicilor, au fost trimise adrese scrise către Consiliul Județean Suceava, prin care s-a solicitat intervenția rapidă pentru  executarea lucrărilor de reparație provizorie a celor două porțiuni de drum din Bosanci aflate în stare foarte proastă.

Primăria comunei Bosanci,a încercat să obțină aprobările necesare pentru asfaltarea sectoarelor de drum care sunt aproape impracticabile, dar Consiliul Județean Suceava a precizat că nu se impune acest demers.

Ce spune primarul comunei Bosanci

„Ieri, în jurul orei 15.00, am primit pe telefon un mesaj cum că se asfaltează acea porțiune de drum de la intrare în localitate. Era o zonă unde mai tot timpul erau denivelări. Am fost înștiințați din primăvară de către cetățeni că ar vrea să asfalteze două porțiuni de drum, cea de la intrare și cea interiorul localității, unde au fost făcute câteva lucrări de consolidare. În repetate rânduri am oprit cetățenii ca să facă greve, să blocheze drumul, voiau chiar să meargă în fața Consiliului Județean pentru a protesta acolo, pentru a claxona. Într-un mod amiabil am discutat cu cetățenii și s-au oprit aceste demersuri în nădejdea că Consiliul Județean va interveni și va îndepărta aceste disconfort care era în aceste două zone. Era praf, erau tot timpul probleme. Cetățenii din zona respectivă, unde erau aceste denivelări, spuneau că le-au fisurat casele, au praf până pe masă. Am făcut în scris o cerere către Consiliul Județean pentru a asfalta puțin provizoriu, acolo, aceste două porțiuni. Dumnealor au spus că fac demersuri în continuare pentru noua licitație. Din punct de vedere legal, Consiliul Județean nu avea cum să reia lucrările, cetățenii s-au săturat, cred că le-au ajuns la os toate aceste lucruri și am înțeles că au adus asfalt, au asfaltat acolo. Am văzut acea lucrare, am mers și eu acolo în zonă, pe la ora 16.30 – 17.00. Am văzut că deja era asfaltat”, a declarat primarul.

Afacerist din Suceava arestat pentru lovire sau alte violenţe, șantaj şi lipsire de libertate. Victima, un băiat de 11 ani

Articolul precedentAutoritățile din Thailanda îi acuză pe turiști că vizitează statul doar pentru a fuma iarbă
Articolul următorLudovic Orban acuză Guvernul Ciucă: ”Este un pericol public pentru construcții”