Sursă foto: Facebook/Ludovic Orban
Sursă foto: Facebook/Ludovic Orban

Într-un text publicat pe Facebook, Ludovic Orban a precizat că aproximativ 600 de firme de construcții au intrat în insolvență în primul semestru al anului 2022.

De asemenea, există alte câteva sute care de firme care au reale dificultăți și este posibil să intre și ele, cât de curând, în insolvență.

Ludovic Orban: ”Vina aparține aproape în exclusivitate guvernului și autorităților publice”

Guvernul s-a făcut luni de zile că nu vede explozia prețurilor la materialele de construcție, la energie și la carburanți și nu a modificat mecanismul de ajustare a valorii contractelor de lucrări. A trebuit ca cel mai mare constructor român să amenințe cu rezilierea tuturor contractelor pentru ca guvernul să facă ceva. Tardiv și insuficient”, a transmis Orban.

Orban este de părere că guvernul nu plătește la timp situațiile de lucrări și îi descurajează pe constructorii corecți, care nu acceptă plăți informale.

În plus, nu sunt demarate proceduri de achiziție corecte și nu este asigurată  realizarea în timp util a procedurilor necesare bunei derulări a lucrărilor de construcții.

Analizând execuția bugetară, vedem clar că investițiile sunt Cenușăreasa cheltuielilor bugetare ale acestui guvern pentru că singurul capitol la care cheltuielile au fost mai mici decât în primul semestru al anului trecut este cel al investițiilor publice”, a adăugat fostul lider PNL.

”Investițiile reprezintă un motor de dezvoltare economică sănătos. Guvernul parcă face tot ce poate pentru a gripa și aceată sursă de creștere economică”

Ludovic Orban a precizat că, în următori 10 ani, România va avea la dispoziție zeci de miliarde de euro pentru construcția de autostrăzi, de căi ferate, de spitale de școli, de campusuri universitare, de capacități de producere, transport și distribuție a energiei, de infrastructură de apă, de canalizare, de transport și distribuție a gazului, de infrastructură de irgații, pentru restaurări, reabilitări termice a clădirilor etc.

Distrugerea sectorului de construcții românesc va face aproape imposibilă absorbția fondurilor europene nerambursabile aflate la dispoziția noastră. Și, din păcate, spre asta ne îndreptăm cu acest guvern. Măsurile fiscale adoptate prin ordonanța 16 dau o lovitură suplimentară sectorului de construcții, și așa afectat negativ de politica guvernamentală”, a declarat fostul premier.

Articolul precedentExasperați de starea proastă a unui drum județean, locuitorii unei comune din județul Suceava îl asfaltează cu forțe proprii
Articolul următorAsociație pentru protecția mediului: ”Natura se sufocă sub gunoaiele pe care le întâlnim la marginea pădurilor”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time