Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Foarte mulți turiști aleg să viziteze Thailanda doar pentru a fuma, în mod legal, cannabis.

În acest sens, Ministrul Sănătății a precizat că statul trebuie să îi descurajeze pe vizitatorii amatori de iarbă, transmite CNN.

Nu vrem să primim acest tip de turiști”, a declarat Anutin Charnvirakul, în momentul în care a fost întrebat despre consumul de marijuana în scopuri recreaționale în rândul vizitatorilor străini.

În 2018, Thailanda a devenit prima țară din Asia de Sud-Est care a legalizat cannabisul pentru uz medical

În luna iunie a acestui an, autoritățile au acceptat inclusiv consumul recreațional. Guvernul a distribuit, gratuit, un milion de plante de cannabis gospodăriilor din întreaga țară. Prin acest mod, cetățenii au avut posibilitatea de a cultiva planta acasă, în mod legal.

Totuși, cei care fumează în public riscă să se confrunte cu o pedeapsă de trei luni de închisoare sau cu amenzi de până la 705 dolari.

Ministrul Sănătății încearcă descurajarea consumului de iarbă în rândul turiștilor. Totuși, țara este dependentă de turism, primind până la 10 milioane de vizitatori doar în anul 2022

Anul trecut, pandemia a redus sosirile străine la doar 428.000, comparativ cu un record de aproape 40 de milioane în 2019.

Autoritățile din Thailanda insistă asupra faptului că planta trebuie folosită pentru beneficiile sale medicale. Alte state, precum Malaezia, au luat în calcul utilizarea canabisului în scopuri medicale și recreaționale.

Articolul precedentSecția de Recuperare ”Medicină Fizică și Balneologie” din Târgu-Mureș: fotografiile făcute în 2022, expuse de Recorder
Articolul următorExasperați de starea proastă a unui drum județean, locuitorii unei comune din județul Suceava îl asfaltează cu forțe proprii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time