Foto: Facebook/Recorder
Foto: Facebook/Recorder

Mai multe imagini au devenit virale, după ce publicaţia Recorder a expus, pe contul de Facebook, situația actuală din laboratorul de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Membrii Recorder au explicat că imaginile au fost primite de la un pacient care se tratează aici de mai mulți ani.

Mi-e groază să văd că în fiecare an e din ce în ce mai rău”, a precizat persoana care a trimis imaginile.

Am solicitat o reacție de la conducerea spitalului, care ne-a înșirat o listă lungă cu scuze și planuri de viitor, concluzionând că lipsa fondurilor a fost principalul motiv pentru care această secție nu a beneficiat de investițiile de care ar fi avut nevoie”, se arată în mesajul postat pe contul de Facebook.

Foto: Facebook/Recorder

Într-un răspuns pentru Recorder, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a precizat că ultima renovare a bazei de tratament a avut loc în urmă cu 13 ani, în anul 2019

De asemenea, conducerea spitalului a adăugat că a făcut mai mult solicitări, dar nu a primit absolut niciun răspuns din partea Ministerului Sănătății.

Argumentând, managerul a precizat că lipsa fondurilor a fost principalul motiv pentru care această secție nu a beneficiat de investițiile de care ar fi avut nevoie.

Foto: Facebook/Recorder

În așteptarea fondurilor, secția continuă să-și trateze pacienții

Deși secția se află într-o severă stare de degradare, în perioada 1 ianuarie – 16 august 2022, în această bază de tratament, au fost efectuate 5 proceduri de tracţiuni vertebrale.

Mai mult, au fost efectuate şi 39 de proceduri de hidrokinetoterapie pentru pacienţi cu boli cronice internaţi în Clinica de Reumatologie.

Articolul precedent Din cauza nivelului scăzut al Dunării, zeci de nave sunt blocate la Zimnicea
Articolul următorAutoritățile din Thailanda îi acuză pe turiști că vizitează statul doar pentru a fuma iarbă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time