Foto: WWF România
Foto: WWF România

Patrula Zero Plastic reprezintă programul prin care asociația pentru protecția mediului World Wildlife Fund și Lidl România și-au propus să elimine plasticul existent în natură.

Foarte mulți turiști aruncă gunoaie din mașină, în parcări, la locul de picnic, pe traseele montane sau în pădure. Alături de nivelul scăzut de educație ecologică, vina aparține și autorităților care evită să se implice suficient și să aplice sancțiuni.

Astfel, gunoaiele reapar, deși există numeroase programe de ecologizare și igienizare.

Asociația pentru protecția mediului atenționează asupra faptului că localnicilor și turiștilor li se pare încă normal să arunce orice fel de deșeuri la marginea pădurii sau pe malul râului

Zero Plastic în pădure. Pare un țel imposibil de atins. Dar nu de puține ori, împreună, am reușit imposibilul. Implică-te și tu alături de noi și toți voluntarii WWF! Cu toții ajutăm locatarii pădurii să aibă zero plastic la scara lor”, au transmis membrii asociației World Wildlife Fund din România.

World Wildlife Fund: ”Plasticul a ajuns „vedeta” deșeurilor și, din păcate, ne întâmpină oriunde am încerca să ne plimbăm și să ne relaxăm. Fenomenul este generalizat la nivelul țării, iar autoritățile nu reușesc să-l stopeze și să preia controlul”

În luna iunie, Patrula Zero Plastic, programul prin care WWF-România și Lidl România și-au propus să elimine plasticul existent în natură, a intrat în al treilea an.

După ce, în primii doi ani, Patrula Zero Plastic a fost activă în Delta Dunării, anul acesta proiectul continuă în Deltă și se extinde în pădurile din jurul orașului Brașov.

Articolul precedentLudovic Orban acuză Guvernul Ciucă: ”Este un pericol public pentru construcții”
Articolul următorPrimarul Sectorului 2 va participa la evenimentul ”În Aer Liber”. Vor fi adunate deșeurile din lacuri și se vor găsi soluții pentru poluarea din București
Jurnalist full-time / Pesimist part-time