Consilieri
Consilieri. Sursa foto: FSANP

 Trei consilieri ai premierului NIcolae Ciucă sunt acuzați de incompetență de către liderii Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), care cer demiterea acestora, potrivit stiripesurse.ro. Este vorba despre secretarii de stat Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu.

Critici virulente la adresa consilierilor premierului Ciucă

Potrivit liderilor FSNAP, cei trei consilieri ai premierului nu cunoșteau prevederile ordonanței care ar fi trebuit să intre, săptămâna această, în ședința de guvern, nu au știut care este poziția Guvernului României față de adoptarea acestei ordonanțe, nu au știut motivele pentru care Guvernul a retras ordonanța care prevedea majorararea salariilor tuturor angajaților la stat. Mai mult, cei trei secretari de stat nu au știut să răspundă concret la nicio întrebare adresată de președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

FSANP: S-a mimat dialogul social

Potrivit liderilor FSANP, ședința desfășurată la Guvern a fost doar o mimare a dialogului social, o încercare disperată a guvernanților de a masca incompetența și de a trage de timp pentru rezolvarea problemelor românilor, inclusiv a polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare.

 „La ședința cu reprezentanții angajaților din poliție și din penitenciare, din data de 17.08.2022, de la ora 14:00, cei trei demnitari au declarat că nu cunoscut problemele majore cu care se confruntă poliția, penitenciarele și armata, deși acestea au fost prezentate Guvernului cu cel puțin opt luni înaintea ședinței. Aceleași probleme i-au fost aduse la cunoștință personal prim-ministrului Nicolae Ciucă, la o întâlnire oficială, la sediul Partidului Național Liberal (PNL), în luna aprilie 2022. Tot în cadrul ședinței, Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu au dat dovadă de amatorism în dialogul cu organizațiile sindicale invitate la negocieri, în contextul valului de proteste din fața Guvernului României. Practic, cei trei secretari de stat nu au putut oferi niciun răspuns concret reprezentanților sindicatelor față de aplicarea legii salarizării unitare, invocând că nu cunosc problemele românilor legate de creșterea prețurilor la alimentele de bază, legate de inflația galopantă, precum și de creșterea facturilor la gaze naturale și la energie electrică”, se arată în comunicatul FSANP.

Angajații din poliție si din penitenciare, protest la Ministerul Finanțelor: Guvernul fură din buzunarele românilor

Articolul precedentJudecătorii i-au făcut dreptate unui elev din Gorj lăsat repetent când cursurile se țineau online. Băiatul nu a avut posibilitatea de a învăța la distanță în timpul pandemiei
Articolul următorAlexandru Rafila, demers la Comisia Europeană privind furnizarea vaccinurilor anti-COVID: Avem peste 8 milioane de doze de vaccin care vor expira